Ne zna kog će pre: Topurija izaziva Islama, Habiba i Konora

SK Fight 27. feb 202410:50 3 komentara
Ilija Topurija
Photo by Louis Grasse PxImages via Guliver

Gruzin Ilija Topurija oduševio je MMA javnost nokautom kojim je na priredbi UFC 298 porazio Aleksandera Volkanovskog i oduzeo mu pojas šampiona perolake kategorije (do 66 kg). U danima posle velike pobede, popularnost fantastičnog borca nezadržvo raste, ali sve su češća pitanja – ko će mu biti rival za prvu odbranu titule?

UFC priredbe možete da pratite na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Topriji je ukazana velika čast u Španiji, državi u kojoj živi i trenira i u kojoj je velika zvezda. Pred utakmicu Real Madrid – Sevilja, “El Matador” Topurija je mogao da predstavi pojas UFC šampiona na stadionu “Santijago Bernabeu”.

UFC na SK Fight:

Veoma su česta gostovanja Topurije u medijima poslednjih dana, a tokom jedne takve prilike rekao je da mu je borba iz snova duel sa Habibom Nurmagomedovom, legendarnim ruskim borcem koji je već više od tri godine u penziji.

Odmah posle pobede nad Volkanovskim, Topurija je izazvao Konora Mekgregora. Irac je izuzetno popularan borac, ali istovremeno i neko čiji rezultati poslednjih godina nisu ni blizu nivou potrebnom da se bori za UFC pojas.

Na instagramu je uputio poziv za meč još jednom Dagestancu – Islamu Mahačevu, trenutno najboljem UFC borcu, bez obzira na kategoriju, sudeći po zvaničnoj “pound for pound” listi. Mahačev se bori u kategoriji “iznad” i šampion je u diviziji do 70 kilograma.

Čini se da su jedini potencijalni rivali o kojima Mahačev ne govori upravo oni o kojima bi trebalo najviše da govori – borci iz Topurijine perolake kategorije.

Među njima se izdvaja još jedan borac sa Kavkaza, tačnije iz Republike Ingušetije, koja je sastavni deo Ruske Federadije. U pitanju je Movsar Jevlojev, koji je bio više nego razočaran činjenicom da Topurija govori samo o teško ostvarivim borbama.

Konor, Islam, Habib, Mejveder, Muhamed Ali, Mesi… Sa kim bi se još radije borio nego sa jedinim neporaženim borcem u tvojoj divizji”, tvitovao je Movsar Jevlojev aludirajući na sebe.

Topurija je pobedom nad Volkanovskim stigao do skora 15-0 u profesionalnim mečevima.

UFC na SK Fight u narednim nedeljama

Neverovatni UFC događaji nas očekuju tokom zime i proleća. Posle „vatrometa“ u Anahajmu, sledećia velika priredba održaće se 10. marta u Majamiju. U pitanju je spektakularni UFC 299 (Šon O’MeliMarlon Vera, Dastin PoarijeBenoa San Deni, Gilbert BurnsDžek Dela Madalena, Mateuš GamrotRafael Dos Anžos, Pjotr JanSong Jadong…).

A onda, istorijski UFC 300 14. aprila. U Las Vegasu nas zbilja očekuje najbolje što UFC ima. Džastin GejdžiMaks Holovej, Čarls OliveiraArman Carukijan, Jirži Prohaska – Aleksandar Rakić, Vajli DžangJan Sijaonan, Kelvin KejtarAldžamejn Sterling, Dejvison FigeredoKodi Garbrant

Zasad. Imajte na umu da će svaka od ovih priredbi pretrpeti promene usled stvari koje su deo MMA folklora – povrede, padanja vage, doping, infekcije…

Uz sve što se promociji UFC može zameriti, mora se i reći – to zaista jeste mesto gde se najbolji sastaju sa najboljima. Uživajte u narednim mesecima na našim kanalima, ali i na sekciji SK FIGHT na sajtu Sport kluba.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare