Nema više izgovora – dajte ovom čoveku Kanela!

SK Fight 30. nov 202315:45 0 komentara
Dejvid Benavidez
REUTERS/Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Svet boksa od prethodnog vikenda “pretresa” situaciju u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg). Neprokosnoveni šampion ove divizije je Meksikanac Saul “Kanelo” Alvarez, najpopularniji bokser današnjice, ali kako godine prolaze, sve je jasno da ima jednog ozbiljnog konkurenta.

Više nego ikad dosad, to je postalo jasno prethodnog vikenda kada je Amerikanac Dejvid Benavidez u Paradajsu zaustavio Demetrijusa Andradea. Bila je to 28. pobeda u karijeri za boksera iz Finiksa u isto toliko boravaka u profesionalnom ringu, a 24 meča završio je prekidom.

Boks:

Andrade nije mogao da nastavi borbu posle šeste runde, a Benavidez je ostao dugotrajni privremeni šampion sveta u WBC verziji u ovoj kategoriji.

“Benavidez je problem”, rekao je Deni Garsija.

“Ovaj momak je ubica, sigurno”, rekao je Šakur Stivenson.

“Sjajno veče”, tvitovao je Džervontej Dejvis.

“Meksičko čudovište – ali zaista”, napisala je Klaresa Šilds.

Postavlja se pitanje – kada će se konačno u ringu sastati Benavidez i Kanelo Alvarez?

Meksička superzvezda Kanelo vlasnik je sva četiri pojasa u ovoj diviziji i stekao ih je 2021. godine, kada je pobedio upravo Kejleba Plenta. Prethodno je osvojio WBO pojas zaustavivši Bilija Džoa Sondersa, a WBA i WBC titule u dominantnoj pobedi nad Kalumom Smitom, još jednim Britancem.

Alvarez se uglavnom bori u ritmu maj – septembar, za najveće meksičke praznike, a još nije poznato ko će biti njegov naredni rival. Poslednji put je u ringu bio upravo u septembru, kada je nadmoćno pobedio Džermela Čarla u okršaju dvojice neprikosnovenih šampiona u različitim divizijama.

Alvarez se oglasio povodom brojnih konstatacija da bi trebalo da se suoči sa Benavidezom i rekao je da Dejvid treba da pazi šta želi jer neće imati isto mišljenje kada se nađe među konpcima sa riđokosom superzvezdom iz Gvadalahare.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!