Nina Radovanović ima ponudu da boksuje za Evropsku krunu

SK Fight 29. maj 202414:28 2 komentara
Foto: SPBS

Aktuelna svetska profi šampionka polu muva kategorije (do 48,988 kg) u IBO verziji, Nina Radovanović (18-4, 4 KO), u načelu je prihvatila poziciju zvanične izazivačice za titulu prvakinje Evrope (EBU), u mogućem duelu protiv vlasnice pojasa, Italijanke Silvie Biljnami (5-0, 1 KO).

Kako je obelodanio Luka Popović, generalni direktor Saveza profesionalnh boksera Srbije (SPBS) na Fejsbuk nalogu pomenute organizacije, Nina Radovanović se našla u dilemi, jer je dobila istovremeno dve ponude, koje se teško odbijaju.

Nina je u martu ove godine osvojila IBO titulu prvakinje sveta u polu-muva kategoriji.

Tokom maja, Nina će sa svojim bokserskim timom da odluči da li će izazvati prvakinju Evrope Silviu Biljnami, ili će da brani IBO titulu 8. novembra u Beogradu, na trećem Memorijalu “Miroslav Popovic”…

Nina je trenutno u Bangkoku, glavnom gradu Tajlanda, gde učestvuje na olimpijskim bokserskim kvalifikacijama za plasman na Igre u Parizu. Očekuje je prvi meč na turniru u petak 31. maja protiv Rumunke Mihaele Badesku. Za olimpijsku vizu potrebne su joj tri pobede u Bangkoku.

Nina je učestvovala na prethodnim Igrama u Tokiju i osvojila peto mesto u muva kategoriji (do 51 kg). Pre mesec dana na EP u Beogradu, Nina je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 50 kg, u težinskoj diviziji u kojoj će se takmičiti i u Bangkoku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare