Novi Habib? „Islam je jedan od 10 najboljih na svetu!“

SK Fight 27. okt 202115:16 > 31. okt 2021 9:16 2 komentara
Islam Mahačev
Francois Nel/Getty Images

U subotu će u „Etihad areni“ u Abu Dabiju biti održana MMA priredba UFC 267, a jedna od glavnih zvezda večeri biće ruski borac Islam Mahačev, čovek kojeg mnogi vide kao naslednika neporaženog Habiba Nurmagomedova. Mahačev će se u meču lake kategorije (do 70 kg) boriti sa opasnim Novozelanđaninom Denom Hukerom.

Islam Mahačev je takođe iz Mahačkale iz ruskoj republici Dagestan i godinama trenira zajedno sa Habibom Nurmagomedovom, nekadašnjim prvakom lake kategorije, koji se u oktobru 2020. godine oprostio sa skorom 29-0 u profesionalnim borbama.

Povezano:

Zbog sličnog stila borbe, porekla iz Dagestana iste kategorije i fizičke sličnosti, mnogi Mahačeva porede upravo sa Habibom.

Borba sa Denom Hukerom će odrediti da li će Islam biti izazivač. Ako pobedi, imaće niz od devet pobeda u UFC. Ko može da mu bude protivnik posle toga? Samo šampion – Čarls Olivera je jedini koji ima dužu seriju pobeda od Islama. Moje mišljenje je da će Islam dobiti priliku da se bori za pojas, ako bude pobedio Hukera prekidom, a mislim da to lako može da se dogodi“, izjavio je Habib Nurmagomedov.

Islam je ‘prava stvar’ – on je jedan od najboljih deset boraca na svetu trenutno. Međutim, on je tih, ne voli mnogo da priča. Ja ga uvek podrstrekujem da bude glasniji, a posle pobede nad Hukerom treba da ‘prozove’ šampiona“, rekao je „Orao“.

Glavna borba na priredbi UFC 267 biće duel za titulu šampiona poluteške kategorije (do 93 kg) – u njemuće brazilski veteran Glover Tešeira izazvati aktuelnog prvaka Jana Blahoviča.

Ostale borbe:

Pjotr Jan – Kori Sendhejgen (bantam, do 61 kg);
Islam Mahačev – Den Huker (laka, do 70 kg);
Aleksandar Volkov – Marćin Tibura (teška, 93-120 kg);
Li Đijanglijang – Hamzat Čimajev (velter, do 77 kg);
Magomed Ankalajev – Volkan Ezdemir (poluteška, do 93 kg).