Ogroman maler: Povreda zaustavila Todorovića (VIDEO)

SK Fight 18. mar 202320:291 komentar
Duško Todorović
REUTERS/Per Haljestam-USA TODAY Sports

Srpski MMA borac Duško Todorović nije uspeo da dođe do pobede na priredbi UFC 286. Srpski srednjaš (do 84kg) doživeo je povredu kolena u prvoj rundi borbe sa Englezom Kristijanom Lirojem Dankanom, kojem je propisana pobeda.

Borbe glavnog programa na priredbi UFC 286 moći ćete da pratite na kanalu SK Fight sa početkom od 22 časa u subotu uveče, kao i na SBB mreži i EON platformi.

Borac iz beogradskog tima „Secutor“ osetio je bol tokom jedne situacije u klinču, a ubrzo potom se našao na podu. Posle toga je sudiji bilo jasno da Srbin ne može da nastavi meč, pa je Dankan stigao do pobede na debiju u UFC i sada ima skor 7-0 u profesionalnim mečevima.

U susret borbi:

Todorović je doživeo četvrti poraz u svojoj sedmoj UFC borbi, a sada u profesionalnim mečevima ima skor od 12 pobeda (8 KO, 3 sabmišna) i 4 poraza.

Velika je šteta što Todorović nije uspeo da uđe u pozniju fazu borbe sa Britancem, koji je imao podršku okupljene publike u londonskoj “O2 areni”. Imao je nekolicinu ubojitih “leg-kikova” Srbin, neutralisao je jedan Dankanov pokušaj rušenja, ali koleno nije izdržalo na nešto manje od tri minuta borbe u prvoj rundi.

“Hvala svima na lepim porukama i podršci i mnogo hvala svim navijačima u ‘O2 areni’ koji su me ispratili lepim rečima i aplauzom, iako sam se borio protiv lokalnog takmičara. Nažalost, početkom prve runde, tokom borbe u klinču, povredio sam koleno i sudija je prekinuo borbu. Bez obzira na loš ishod, ovo je zaista bilo neprocenjivo iskustvo, ali ostaje velika žall što nisam uspeo da pokažem ništa od stvari na kojima smo radili. Idemo dalje”, oglasio se Todorović na društvenim mrežama posle nesrećnog poraza.

Mala uteha za Todorovića je to što je posao Srbin sa najvećim brojem borbi u najboljoj svetskoj organizaciji UFC. On je svojim sedmim nastupom pretekao velteraša Bojana Veličkovića, koji je u periodu od 2016. do 2018. imao šest borbi. Ovde treba naglasiti da se izuzimaju nastupi srpskog poluteškaša Aleksandra Rakića, koji se na početku karijere borio pod zastavom Austrije, države u kojoj je rođen.

Borbe glavnog programa počinju u 22 časa po srednjoevropskom vremenu, a u glavnoj borbi večeri odlučivaće se o prvaku velter kategorije. Biće to treći međusobni susret aktuelnog šampiona Liona Edvardsa i izazivača Kamarua Usmana, nekadašnjeg prvaka.

Duško Todorović
REUTERS/Per Haljestam-USA TODAY Sports
Komentari

Vaš komentar