Osvojio olimpijsko srebro, sada je profesionalni MMA borac

Magomedhabib Kadimagomedov
xUnitedxWorldxWrestlingx xKadirxCaliskanx cal via Guliver

Magomedhabib Kadimagomedov, osvajača srebrne medalje u rvanju slobodnim stilom na prethodnim Olimpijskim igrama, rešio je da se u potpunosti posveti profesionalnoj karijeri u mešovitim borilačkim veštinama. Ovaj rvač rođen u ruskoj republici Dagestan je tokom karijere predstavljao Belorusiju, a sada će kao MMA borac nastupati u promociji Belator.

Kadimagomedov je u Tokiju 2021. godine osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 74 kilograma, a u finalu je poražen od Zarubeka Sidakova, predstavnika Rusije. Prethodno je u četvrtfinalu napravio veliki uspeh kada je lako eliminisao američku zvezdu Kajla Dejka.

MMA:

Osim olimpijskog srebra, Kadimagomedov je vlasnik zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu 2020. godine, ali i svetske bronze u Beogradu iste godine.

U MMA će se Kadimagomedov takmičiti u perolakoj kategoriji (do 66 kg), u kojoj je Belatorov šampion trenutno legendarni Brazilac Patrisio “Pitbul” Freire. Debi Dagestanca se očekuje krajem 2023. godine.

Kadimagomedov ne bi trebalo da ima mnogo problema da se adaptira na MMA okruženje jer već dugo trenira sa viđenijim dagestanskim borcima poput nekadašnjeg UFC šampiona Habiba Nurmagomedova i aktuelnog prvaka lake kategorije u UFC – Islama Mahačeva.

Belator se tokom godina nametnuo kao druga najkvalitetnija američka MMA promocija, najpraćenija posle UFC.