Ovo je njena nedelja: Nina dobila prestižnu nagradu!

Nikolija Nina Milošević
foto: IMMAF

U Beogradu se u petak završava Svetsko prvensvo u amaterskom MMA, a Međunarodna federacija (IMMAF) je u četvrtak u „Štark areni“ održala ceremoniju na kojoj su dodeljene nagrade najboljima u 2022. godini. Nimalo začuđujuće, među laureatima nalazi se i reprezentativka Srbije Nina Nikolija Milošević.

Srpska borkinja koja se takmiči u kategoriji do 61 kilograma sjajno nastupa i na tekućem SP, a posle treće pobede na turniru u sredu, plasirala se u finale. Priliku da se bori za zlatnu medalju imaće u petak, a protivnica će joj biti Brazilka Žozijan Oliveira.

Povezano:

Ona je dobitnica nagrade za „Novajliju godine“ u izboru IMMAF za 2022. godinu.

Nikolija je nedavno počela da se takmiči za Srbiju, zemlju iz koje vodi poreklo, a u prethodnim godinama je osvojila zlatne medalje na Svetskom i Evropskom prvenstvu u amaterskom MMA pod zastavom Švedske.

Poseduje ljubičasti pojas u borilačkoj veštini brazilski džiudžicu i pitanje je vremena kada ćemo je videti u profesionalnom kavezu.

Treba naglasiti i da je posebnu zahvalnicu IMMAF (Sertifikat „Posvećenost MMA) dobio i predsednik MMA saveza Srbije Luka Popović.

Što se ostalih dobitnika nagrada tiče, trebalo bi izdvojiti Ramazana Gitinova, koji je na putu da osvoji treće svetsko zlato u amaterskom MMA. Ovaj predstavnik Bahreina dobio je nagradu za najboljeg seniora u muškoj konkurenciji, a najbolja seniorka je Sabrina de Souza, takođe predstavnica Bahreina.

Najbolji junior je Gadži Gadžijev, još jedan borac koji nastupa pod obeležjima Bahreina.