Pet medalja za srpske bokserke u Debrecinu

SK Fight 14. feb 20229:17 0 komentara
Nina Radovanović
Luis Robayo - Pool/Getty Images

Srpske bokserke osvojile su pet medalja, dve zlatne i tri srebrne na tradicionalnom međunarodnom takmičenju, 66. po redu memorijalu "Bočkai Ištvan" u mađarskom Debrecinu.

Od pet medalja, dve su zlatne – Nina Radovanović, Snežana Šiljković i tri srebrne – Jelena Zekić, Jelena Janičijević, Nikolina Gajić.

povezane vesti

Srbija je takmičenje u Mađarskoj na kome je nastupilo 16 zemalja završila kao drugoplasirana reprezentacija, Rusija je najuspešnija selekcija, a treće mesto pripalo je domaćinu.

Najbolja srpska bokserkaNina Radovanović, četvrtfinalistkinja Olimpijskih igara u Tokiju, nakon zlata koje je pre deset dana osvojila na Kupu nacija u Somboru, nastavila je da niže trijumfe. Do novog zlata stigla je u Debrecinu savladavši u finalu predstavnicu Hrvatske Nikolinu Čačić.

Prvi meč, četvrtfinale boksovala sam protiv domaće takmičarke, u polufinalu rivalka mi je bila izuzetna Brazilka protiv koje sam maksimalno dominirala spremnošću, snagom i tempom koji nije mogla da isprati. U finalu me je sačekala Nikolina Čaćić hrvatska olimpijka od koje sam u decembru 2021. bila bolja u Zagrebu, sada sam to uspela i u Debrecinu.“

Ninin fokus je na Svetskom prvenstvu u Istanbulu.

Srećna sam da je dugogodišnji rad počeo da daje rezultate i moja upornost. Nakon ovog takmičenja sledi mi Strandžat kup od 19. februara u Sofiji. On je drugi u nizu turnira A klase IBA rangiranja i svrstava se u najprestižnije svetske turnire, može se reći da je taj turnir malo svetsko prvenstvo gde dolaze najbolji na svetu. Očekuje me naporan period do Istanbula gde je zakazano Svetsko prvenstvo za žene od 5. do 21. maja što je najvažnije takmičenje, međutim odlučna sam da već na Strandžat kupu testiram kategoriju do 50 kg koja mi se čini kao adekvatnija“, istakla je Nina Radovanović.

Zlatnu medalju na memorijalu „Bočkai“ osvojila je i Snežana Šiljković u kategoriji do 48 kilograma. Napravila je veliko iznenađenje pobedivši u finalu favorizovanu Poljakinju Nataliju Kučevsku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!