Poznat datum revanša Usik – Fjuri: Novi boks-spektakl!

SK Fight 29. maj 202418:34 1 komentar
Tajson Fjuri
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Sve profesionalnog boksa definitivno se probudio iz učmalosti u kojoj su ga držale najpoznatije promocije u 21. veku. Razlog je prost – ogroman priliv novca za koji su zadužene vlasti Saudijske Arabije. Lice ovog projekta je Turki Alalših, savetnik princa Mohameda bin Salmana, koji diriguje dešavanjima u najpopularnijem borilačkom sportu.

POSLE BORBE USIK – FJURI

Boks i teorija zavere: Šta je Usik tražio u momentu krize?

„Ukradeni nokaut“ i kozačka odeća koju je nosio Usik

Više od 20 miliona ljudi nelegalno gledalo meč Usik – Fjuri

Borba Usika i Fjurija – pobeda Davida nad Golijatom

Fjuri je ljut: Usik je pobedio jer je Ukrajina u ratu

Rijad je nedavno bio domaćin istorijskom duelu Tajson FjuriAleksandar Usik, okršaju za titulu neprikosnovenog prvaka sveta u teškoj kategoriji. Prvi put posle četvrt veka gledali smo takav duel, a u zanimljivoj borbi na kraju je podeljenom odlukom sudija slavio Ukrajinac Usik.

SK Fight:

I pre i posle meča bilo je jasno – interesovanje je toliko da ćemo morati da gledamo i revanš. Savetnik Princa i čelnik „Autoriteta za zabavu“ u ovoj bliskoistočnoj državi objavio je i datum novog duela Britanca i Ukrajinca.

U pitanju je 21. decembar, a borba će ponovo biti održana u saudijskoj prestonici.

Svet će ponovo gledati jednu istorijsku borbu. Nastavlja se naša posvećenost prema ljubiteljima boksa. Nadamo se da uživate“, napisao je na društvenim mrežama Alalših, najuticajniji čovek svetskog profesionalnog boksa u prethodne dve godine.

U ovom duelu će Usik (22-0, 14 KO) braniti pojaseve u verzijama WBA, WBC i WBO, kao i status linealnog prvaka sveta. Tajson Fjuri (34-1-1 24 KO) će ponovo biti u ulozi izazivača.

Ostaje da se vidi da li će i revanš biti za naslov neprikosnovenog šampiona jer je nastala čitava pometnja oko pojasa u IBF verziji. Ukoliko predstojećeg vikenda Hrvat Filip Hrgović pobedi Danijela Dubou, postaće privremeni prvak u ovoj verziji, pa postoji mogućnost da dobije priliku da se bori za sve titule. Ipak, to je malo verovatno jer će organizator (isti u oba slučaja) primat dati mnogo unosnijem i iščekivanijem duelu – Usik protiv Fjurija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare