Poznat novi protivnik za Uroša Medića – iskusni Venecuelanac

Uroš Medić
xDiegoxRibasx via Guliver

Srpski MMA borac lake kategorije (do 70 kg) Uroš Medić ima novog protivnika u elitnoj organizaciji UFC – 28-godišnji Novosađanin pokušaće da se vrati na pobednički put protiv iskusnog Venecuelanca Omara Moralesa.

Borba će biti održana na priredbi UFC Fight Night 210, koja je zakazana za 21. maj.

Intervju sa Medićem:

Medić je u poslednjem boravku u UFC oktagonu poražen prethodnog septembra – savladao ga je Amerikanac Džejlin Tarner sabmišnom gušenjem u prvoj rundi. Posle ovog poraza Medić, koji trenira u popularnom „Kings MMA“ klubu u Los Anđelesu u profesionalnim mečevima ima skor od 7 pobeda (5 KO, 2 sabmišna) i jednog poraza.

Od dolaska u UFC ima skor 1-1, budući da je na debiju u elitnoj organizaciji u impresivnom izdanju tehničkim nokautom u prvoj rundi pobedio Alona Kruza.

Naredni Medićev rival  Morales poseduje veće iskustvo – 36-godišnjak iz Karakasa, koji trenutno živi i trenira na Floridi, ima skor od 11 pobeda (2 KO, 5 sabmišna) i 2 poraza u profesionalnom „kavezu“.

Deo UFC rostera je od 2019. godine, a u toj promociji ima tri pobede i dva poraza. Poslednji nastup u UFC oktagonu imao je takođe prethodnog septembra – gušenjem ga je na predaju u drugoj rundi na priredbi UFC 266 naterao Džonatan Pirs.

Zanimljivo je da je i Morales u oktobru 2020. imao borbu sa Gigom Čikadzeom, trening-partnerom Uroša Medića, a Gruzin je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom.

UFC priredbe u direktnim prenosima pratite na kanalu SK Fight.