Poznata rezerva za superborbu Džonsa i Gana

SK Fight 28. feb 202311:091 komentar
Sergej Pavlovič
xLouisxGrassex via Guliver

Četvrtog marta će se u Las Vegasu održati priredba UFC 285, a glavna borba će biti jedna od onih koji će privući veliki pažnju medija. U meču u kojem će se odlučivati o novom šampionu teške kategorije sastaju se Džon Džons, koji se u oktagon vraća posle tri godine, i Siril Gan, nekadašnji privremeni prvak i izazivač. Kao i uvek kada su UFC “blokbasteri” u pitanju, elitna promocija je spremila zamenu u slučaju da jedan od dvojice protagonista ne bude u stanju da nastupi.

Mnogi su smatrali da će “rezerva” biti nekadašnji šampion Stipe Miočić, ali će tu ulogu ipak odraditi Rus Sergej Pavlovič.

UFC na SK Fight:

On će trenirati i biti spreman da uskoči u poslednji čas ukoliko povreda odvoji “Bounsa” ili “Dobrog momka” Gana od UFC kaveza. Informaciju je potvrdio Pavlovičev agent Ali Abdelaziz.

Pavlovič će morati da zadovolji kilažu od 120,2 kilograma, što je granica za najtežu diviziju UFC. To ne bi trebalo da bude problem jer se u prethodnim mečevima Pavlovič, koji ima sjajnu boksersku tehniku, borio na kilaži od oko 116 kilograma.

Njegov skor u profesionalnim borbama trenutno je 17 pobeda (14 KO) i 1 poraz, koji je doživeo 2018. godine u svom UFC debiju protiv legendarnog Alistera Overima. Otad je vezao pet trijumfa u ovoj organizaciji.

Prema kladionicama u duelu Gana i Džonsa favorit će biti Francuz. „Bon Gamin“ (Dobar momak) je jedan od tehnički najdoteranijih boraca u istoriji teške kategorije i izuzetno je pokretljiv i svestran za svoje gabarite.

Sa druge strane ima borca kojeg mnogi smatraju najboljim u istoriji mešovitih borilačkih veština. Džons je gotovo čitavu deceniju vladao poluštekom kategorijom (do 93 kg), ali njegove pobede često su uspevali da u senku bace skandali van borilišta. Osim dopingovanja, imao je i brojnih problema sa zakonom. Džons je poslednji meč imao pred start pandemije virusa korona 2020. godine, a tada je diskutabilnom sudijskom odlukom pobedio Dominika Rejesa.

Pored borbe Gan – Džons, na UFC 285 gledaćemo i okršaj u srednjoj kategoriji između Dereka Bransona i Drikusa Du Plesija, a očekuje se i da na najvećoj sceni vidimo dve velike zvezde u nastajanju. U okršaju velter kategorije (do 77 kg) Kazah Šavkat Rahmonov boriće se sa Amerikancem Džefom Nilom, a u borbi „srednjaša“ supertalentovani Amerikanac Bo Nikal za protivnika će imati Džejimja Piketa.

Komentari

Vaš komentar