Prašović vs Okoli, a zatim Džošua vs Usik

SK Fight 26. avg 202113:30 > 14:33 2 komentara
Privatna arhiva

Neverovatan mesec očekuje ljubitelje boksa u Crnoj Gori i regionu. Dejan Dinamit Zlatičanin će se 11. septembra boriti za srebrnu titulu u WBC verziji protiv Zaura Abdulaeva iz Rusije, dok će se Dilan Prašović 25. septembra boriti za WBO svetsku titulu u kruzer kategoriji protiv Britanca Lorensa Okolija.

Meč Dilan PrašovićLorens Okoli će se održati na najvećoj mogućoj sceni, u Londonu, na stadionu Totenhema, a Prašovićev duel biće glavna uvodna borba za spektakl jeseni, okršaj Entonija Džošue i Aleksandra Usika za tri pojasa u teškoj kategoriji – WBA, WBO, IBF.

Glamurozni događaj je na programu 25. septembra.

„Ovaj istorijski sportski trenutak za Crnu Goru u pripremi je od oktobra prošle godine, kada je Dilan u kvalifikacionom meču u Beogradu, pobedio do tada neporaženog Edina Puhala, koji je imao 19 pobeda u nizu. Posle tog meča, Dilan je odradio još jednu profesionalnu borbu, u kojem je u Budvi pobedio  hrvatskog borca Tomislava Rudana.

Lorens Okoli je takođe imao dva meča u Londonu, na Vembliju, kada je prvu u decembru prošle godine osvojio pojas interkontinentalnog, a u martu ove godine i pojas svetskog šampiona WBO federacije u kruzer kategoriji, pobedom nad Poljakom Kšištofom Glovackim“, saopšteno je iz tima Dilana Prašovića.

Okoli ima skor od 16 pobeda, bez poraza. Dilan Prašović je ostvario 15 poena, a kao i Okoli, nije osetio gorčinu poraza.

Printscreen

„Dilan se dva i po meseca nalazi na pripremama u Nemačkoj, uz stručni nadzor trenera Nasera Šahrua i Joca Todorovića, kao i uz pomoć velikog broja sparing partnera koji su mu na raspolaganju. Događaj na stadionu Totenhema pratiće preko 60 hiljada gledalaca, sve ulaznice su već rasrpodate, dok je procena da će TV prenosa i PPV-a, borbe gledati preko milijardu ljudi na svim kontinentima“, navodi se u saopštenju.

„Očekujemo da državne institucije, prepoznaju i iskoriste ovaj veliki sportski trenutak, koji se održava na najvećoj svetskoj sceni, kako bi se na pravi način ispromovisala država Crna Gora. Takođe od državnih institucija očekujemo da finansijskom podrškom omoguće što kvalitetnije završne pripreme, možda budućeg svetskog šampiona“, saopšteno je iz Prašovićevog tima.

Dilana Prašovića očekuje pakleno težak posao protiv snažnog udarača iz Velike Britanije, al ii Okolić će imati priliku da se upozna od kakvog materijala je satkan Dilan Prašović, a mladi Novljanin je satkan od izuzetno jakog materijala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare