Promoter: Fjuri se povlači? S**e!

SK Fight 13. avg 202219:48 0 komentara
Tajson Fjuri
Image ID: 0030370672 via Guliver

Legendarni bokserski promoter Bob Arum ima 90 godina, ali je i dalje veoma vitalan i posluje u samom vrhu svetskog profesionalnog boksa. Šef je agencije „Top renk“, koja, između ostalih, zastupa i svetskog WBC šampiona teške kategorije – Tajsona Fjurija. „Kralj Cigana“ je prethodnih dana bio veoma aktivan na društvenim mrežama i objavio je kako je na svoj 34. rođendan doneo odluku da završi karijeru.

Govoreći za jutjub kanal „FightHub TV“, iskusni promoter jasno je stavio do znanja da ne veruje da se bokser iz Mančestera zaista povukao.

#related-news_0

„Fjuri u penziji? To je s***e, uvek je i bilo. On ne želi meč sa Derekom Čisorom, kao što je nedavno govorio, samo hoće da skrene pažnju na sebe jer svi sada govore o 20. avgustu i borbi Aleksandra Usika i Entonija Džošue. Mislim da će želeti za sledećeg protivnika pobednika tog meča za ujedinjenje svih titula“, kazao je Bob Arum, koji je potom govorio i o Fjurijevoj promeni trenera.

Britanac je izjavio da raskida saradnju sa Šugarhilom Stjuardom i da će mu naredni trener biti 28-godišnji bokser Ajzak Lou.

„Tajson s**e. On i Šugarhil su u sjajnim odnosima, boljim nego ikad. Sve što Fjrui kaže treba uzeti sa dozom rezerve. Tako je bilo i sa Muhamedom Alijem, nikad ga nije trebalo shvatati potpuno ozbiljno“, kazao je Arum.

Fjuri se u subotu zvanično odrekao pojasa časopisa „Ring“, koji prestavlja jednu od najprestižnijih nagrada u svetu profesionalnog boksa posle titula neke od četiri velike svetske organizacije (WBA, WBC, IBF, WBO).

Arum je kao promoter prvi put radio još 1966. godine, kada je pomogao da se organizuje meč Muhmeda Alija i Džordža Čuvala.