Kalajdžić za SK: Prihvatio sam borbu s Bivolom, on se čeka

SK Fight 8. nov 202310:45 2 komentara
Radivoje Kalajdžić, Dimitry Bivol
Printscreen, Al Bello/Getty Images

Godinama je bokserska javnost bila svesna da je ruski borac Dmitrij Bivol majstor ovog sporta. Međutim, tek kada je u maju 2022. godine popularni „Dima“ pobedio Kanela Alvareza, „paund for paund kralja“, postalo je jasno o kakvom se asu radi. Otad je Bivol samo jednom bio u ringu i opet je impresionirao – deklasirao je Zurda Ramireza prethodnog novembra. Dugo je prošlo otkad se nije borio, a sada bi naredni protivnik vrlo lako mogao da mu bude jedan Srbin – Radivoje Kalajdžić.

„Hot Rod“ Kalajdžić je rođen u Zenici 1991. godine, izbegao je u Srbiju, a potom se veoma brzo njegova porodica preselila u SAD. Odrastao je u Sent Pitersburgu na Floridi, gde živi i danas. Radi se o bokseru koji je u samom vrhu kategorije do 79 kilograma već godinama i delio je ring sa velikim svetskim imenima. Profesionalac je od 2011. godine i ima skor od 28 pobeda (20 KO) i 2 poraza u pro ringu.

Veliki intervju sa Radivojem Kalajdžićem, u kojem opisuje čitav put od izbeglištva, preko početaka na Floridi, do mečeva na najvećoj svetskoj sceni, pročitajte NA OVOM LINKU.

Što se tiče Dmitrija Bivola, prethodni period bio je dosta turbulentan za 32-godišnjeg šampiona poluteške kategorije – nekadašnja partnerka ga je optužila za nasilje u porodici. Ipak, njegove promotore takva vest zasad nije poremetila i aktivna je potraga za novim protivnikom. Njegov menadžer je izjavio kako Bivolov tim ima listu od dvojice ili trojice kandidata, a na njoj se nalazi i Kalajdžić.

Povezano:

Da li će Radivoje biti naredni protivnik Dimi Bivolu?

„Znam da sam ‘u igri’ za meč sa Bivolom, ali sada je na njemu da izabere jednog od dvojice-trojice protivnika koje želi. Pristao sam na sve uslove, sada zavisi od njih da li će birati mene. Pre oko dve nedelje sam prihvatio borbu. Zaista bih želeo da dobijem drugi pokušaj da se borim za svetsku titulu. Zbog toga i treniram – da bih dobio ovakve prilike. Biću veoma uzbuđen ako dobijem šansu da se borim“, kaže Radivoje Kalajdžić u ekskluzivnoj izjavi za Sport klub.

Posle sjajnih pobeda nad Kanelom i Zurdom, ovaj bokser moldavsko-korejskog porekla, koji nastupa kao ruski takmičar, ima savršen skor od 21 pobede (11 KO) u 21 profesionalnom meču. Kolike su Kalajdžićeve šanse u tom eventualnom duelu?

„Bivol je odličan borac – lepo boksuje, fino se kreće, sve radi dobro. Ipak, mislim da imam lepe šanse protiv njega. Veći sam, možda i malo brži. On ima veliku prednost u iskustvu, ali mislim da ja imam prednost u brzini i snazi. Znate, to je boks, svašta može da se dogodi. Mnogo mi pomaže i što sam se već borio za pojas protiv Beterbijeva. Bio sam pod tim velikim svetlima i navikao sam se – znam šta mogu da očekujem, naročito pre borbe“, objašnjava Kalajdžić.

Radivoje Kalajdžić
Joseph Correa / Frontproof Media

On se 2019. godine borio za titulu svetskog šampiona u IBF verziji, ali ga je tada zaustavila jedna od najvećih sila svetskog boksa u 21. veku – nepobedivi Čečen Artur Beterbijev. Beterbijev je šampion i danas, njegova serija traje, pa sada u svom posedu ima tri od četiri velika pojasa – WBC, IBF i WBO. Četvrti (WBA) drži upravo Bivol kojem se traži protivnik.

A Kalajdžić polako podiže formu posle problema sa povredama koje su ga dugo ometale. Poslednji meč imao je šestog septembra, kada je zaustavio Amerikanca Mikija Elisona.

„Nisam bio baš zadovoljan svojim nastupom, mislim da sam borbu mogao da rešim ranije. Ipak, kada sam pogledao snimak, shvatio sam da nije bilo toliko loše. Osećao sam se slabo i tresao sam se, pa sam posle borbe shvatio da sam imao kovid, zbog toga me je i oblio znoj. U svakom slučaju, uzevši u obzir da sam se borio bolestan, mislim da je bilo okej“, objašnjava Kalajdžić.

Radivoje Kalajdžić
Joseph Correa / Frontproof Media

Iako se porodica Kalajdžić preselila u SAD još kada je Radivoje bio mali, ovaj bokser često naglašava svoje srpsko poreklo, iako boksuje pod američkom licencom. Do poslednje borbe na mečevima je redovno nosio šorc u bojama srpske trobojke, a u prethodnom duelu se opredelio za crveno-crnu kombinaciju u skladu sa svojim odgovarajućim nadimkom „Hot Rod“ (automobil pojačanih performansi).

„Bio sam u septembru u Srbiji, Bugarskoj i Grčkoj. U Srbiji sam proveo dve nedelje sa svojom porodicom – sjajno je bilo“, zaključio je Radivoje Kalajdžić razgovor za Sport klub.

Nikola Novaković (@nikolanvkvc)

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare