Ružić: Jedan san je ostvaren, želimo medalju u Parizu!

BSCG

Bojana Gojković, jedna od najtalentovijih boraca planete kada je boks u pitanju, dobila je specijalnu pozivnicu za Olimpijske igre u Parizu. Mlada Budvanka je dobila pozivnicu za Pariz nakon što je tripartitna komisija u saradnji sa bokserskom jedinicom Pariz 2024 obavestila Crnogorski olimpijski komiet da je Bojana dobila mesto u svojoj kategoriji do 54 kg.

Bojana Gojković je dva puta bila šampion Evrope u juniorskoj konkurenciji, dva puta je bila najbolja u Evropi u konkurenciji mladih borava, osvojila je i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za senior do 22 godine.

“Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je Bojana Gojkovic dobila pozivnicu za učešće na Olimpijskim Igrama u Parizu. Na taj način je dobila ono što je i zaslužila svojim nastupima na poslednjem kvalifikacionom turniru na Tajlandu. Ona svojim rezultatima i sportskim veštinama zaslužuje da bude na najvećoj sportskoj smotri.”, naglasio je selektor bokserske reprezentacije Crne Gore, Nikola Ružić, pa nastavio:

“Ovo je velika stvar za crnogorski boks i sport. Garantujem svima da u Pariz ne idemo zbog Ajfelove kule, nego idemo da ostvarimo san koji sanjamo dugo godina unazad. Daćemo sve što možemo da san. Takodje zelim da izrazim veliku zahvalnost Crnogorskom olimpijskom komitetu kao i Bokserskom savezu Crne Gore koji su nakon dešavanja na Tajlandu čvrsto stali iz Bojane kao svog sportiste i to je urodilo plodom.”.

Podsećenja radi, vizu za Pariz, obezbedili su jedriličar Milivoj Dukić, vaterpolo reprezentacija, a specijalne pozivnice dobili su teniserka Danka Kovinić i Bojana Gojković. Košarkaše uskoro očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a specijalne pozivnice će gotovo izvesno dobiti plivači i atletičari, možda i džudisti….

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!