Šampionka sveta koja je obradovala Srbiju: Uspeh svih nas!

SK Fight 18. feb 202313:38 0 komentara
MMA savez Srbije

Srpski MMA došao je do svog najvećeg uspeha u istoriji kada je amaterska konkurencija u pitanju. U petak je srpska borkinja Nina Nikolija Milošević postala svetska prvakinja u kategoriji do 62 kilograma, a posle sjajnog uspeha poručila je da joj je bilo neizmerno drago što je mogla da motiviše ljubitelje ovog sporta i u Srbiji.

Milošević je na putu do ogromnog uspeha savladala Lamu Nasar iz Libana (tehnički nokaut), Mersedes Kustodio Lopes iz Španije (sabmišn) i Paulinu Kontnu iz Poljske (takođe sabmišn). U finalu njena rivalka Žozijan Oliveira nije nastupila, tako da je Nini automatski dodeljena zlatna medalja.

Povezano:

„Mnogo mi znači da se drugi ljudi raduju zbog mog uspeha, to je uspeh svih nas i drago mi je što to navijači cene. Pre svih bih se zahvalila mami i tati. Mnogo mi znači što sam osvojila medalju za Srbiju i što mogu da inspirišem ljude koji žive ovde. MMA je sport koji je meni mnogo značio u životu u punom smislu – ne samo u kavezu. Hvala mojim trenerima Nikoli i Miljanu koji su mi pomogli da donesem odluku da nastupam za Srbiju“, rekla je Nina Nikolija Milošević za jutjub kanala Triangle TV.

Takođe, međunarodna organizacija IMMAF je Nini dodelila nagradu za „Novajliju godine“ u izboru za 2022. godinu.

„Verujem da su pravi šampioni oni koji ne samo osvajaju titule, već i oni koji ih brane. Veoma sam ponosna na sebe jer sam u turnir ušla sa namerom da dođem do svake pobede prekidom, da ne dopustim da nijedna borba ode do sudijske odluke. Nekoliko puta sam se u prošlosti opekla – dešavalo se da sudije posle borbe donesu odluke sa kojima se nisam slagala. To me je motivisalo da moram sebi da skrojim put i da ne treba da verujem nikome“, kazala je srpska borkinja koja je napravila ogroman uspeh odbranivši titulu svetske prvakinje, koju je prethodno osvojila takmičeći se za Švedsku u Abu Dabiju.

Nina je dokazala da je nadmoćna u ovoj konkurenciji – da li je došlo vreme za prelazak u profesionalni MMA?

„Isto sam rekla i posle titule na Evropskom prvenstvu – mislim da ću otići u profesionalne vode, ali zato je potrebno vreme. Ipak, može da se desi da ostanem među amaterima i da se oprobam na narednom Evropskom prvenstvu. Ne znam kako će sve izgledati, ali nadam se da ću pronaći profesionalni angažman“, kazala je borkinja koja trenira u Geteborgu.

Miloševićeva ima ljubičasti pojas u borilačkoj veštini brazilski džiudžicu, a pored sada već dva svetska zlata, ima i titulu evropske prvakinje.

„Nema granica – to što mislite je istina. Ako mislite da možete, onda možete. Ako mislite da ne možete, onda ne možete – to je istina, nema granica“, kazala je nova-stara svetska šampionka koja dolazi iz Geteborga, ali predstavlja MMA savez Srbije.

Srbija je na Svetskom prvenstvu održanom pored zlata Nikolije Nine Milošević osvojila i tri bronzane medalje – dve u seniorskoj konkurenciji (Dževad Baltić i Veljko Aleksić) i jednu u juniorskoj (Milica Glušica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!