San Bojane Gojković je postao java!

BSCG

Bojana Gojković, jedna od najtalentovijih boraca planete kada je boks u pitanju, dobila je specijalnu pozivnicu za Olimpijske igre u Parizu.

Mlada Budvanka je dobila pozivnicu za Pariz nakon što je tripartitna komisija u saradnji sa bokserskom jedinicom Pariz 2024 obavestila Crnogorski olimpijski komiet da je Bojana dobila mesto u svojoj kategoriji do 54 kg.

Podsećanja radi, Bojana Gojković je bila učesnica Olimpijskog kvalifikacionog turnira na Tajlandu gde je po opštem mišljenju bila bolja od Hsiao Ven Huang, ali su sudije ipak dodelile pobedu devojci iz Kineskog Tajpeha, vlasnici bronzane medalje sa Igara u Tokiju 2020. godine.

BSCG

Bokserski savez Crne Gore je posle snimak, tražio je od Međunarodnog olimpijskog komiteta, da uradi objektivnu analizu meča, a nedugo zatim, stiglo je ono što se i sanjalo, viza za Olimpijske igre.

Bojana Gojković je dva puta bila šampion Evrope u juniorskoj konkurenciji, dva puta je bila najbolja u Evropi u konkurenciji mladih boraca, osvojila je i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 22 godine.

Podsećanja radi, pored jedriličara Milivoja Dukića i vaterpolo reprezentacije koji su obezbedili vizu za Olimpijske igre, specijalne pozivnice dobili su teniserka Danka Kovinić i sada Bojana Gojković.

Privatna arhiva

Specijalnih pozivnica će biti još – plivači, atletičari, a košarkaše Crne Gore uskoro očekuje kvalifikacije za mesto u Parizu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare