Sjajan otpor, ali isti ishod: Traje strahovlada Beterbijeva!

SK Fight 29. jan 202311:23 0 komentara
Artur Beterbijev
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Ruski bokser Artur Beterbijev zadržao je pojaseve svetskog šampiona poluteške kategorije u verzijama WBC, IBF i WBO, ali i savršen skor u profesionalnom ringu – 19 pobeda u isto toliko mečeva, a svi su došli nokautom! Ovaj 38-godišnji Čečen je u subotu uveče u londonskoj „Vembli areni“ tehničkim nokautom u osmoj rundi zaustavio Britanca Entonija Jarda.

Čitavu priredbu mogli ste da pratite u direktnom prenosu na Sport klubu 4.

Nastavlja Beterbijev da „teroriše“ diviziju do 79 kilograma i sada se može reći da je pobedio sve relevantne pobednike izuzev zemljaka Dmitrija Bivola, koji drži pojas WBA federacije. Njihov meč željno se iščekuje već godinama.

Boks:

Snažni Entoni Jard bio je više nego tvrd orah za nepobedivog Beterbijeva. On je bio neuspešan i u svom drugom pohodu na svetsku titulu, a ponovo ga je u tome osujedio jedan Rus. Prvi put je borbu za pojas izgubio 2019. godine u Čeljabinsku protiv Sergeja Kovaljova. Sada u profesionalnom ringu bokser iz istočnog Londona ima 23 pobede (22 KO) i 3 poraza.

Borba je bila izuzetno uzbudljiva i u nekoliko navrata Beterbijev je bio u velikim problemima, što mu se retko dešavalo u prethodnom delu karijere. Krajem pete i u šestoj rundi Englez je imao mnogo prilika, a uspeo je i da raskrvari stamenog Čečena.

„Ne mogu da kažem da sam se loše borio, ali kada bih imao priliku da sve uradim ispočetka, bio bih bolji. U svakom slučaju dobro se osećam. Svaki bokser u ovoj kategoriji može da udara snažno, a to može i Entoni. Mlad je, ima 31 godinu, ima vremena. Ja sam postao profesionalac sa 28 godina. “, rekao je posle meča Artur Beterbijev.

Artur Beterbijev, Entoni Jard
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Beterbijev, koji je rođen u gradu Hasavjurt, a živi i trenira u Kanadi, zaista je retko viđen fenomen u modernoj istoriji profesionalnog boksa zbog činjenice da je 100% profesionalnih borbi rešio nokautom u svoj u korist.

Njegov stil borbe u kojem često kombinuje udarce iz klinča sa jedne, i disciplinovanu odbranu sa druge strane, čini ga velikim problemom za svakog rivala, a ostaje da se vidi da li će sjajni Dmitrij Bivol imati odgovor na njegov stil.

Bila je ovo sedma pobeda šampionskog statusa za Beterbijeva, a jedan od izazivača koji nisu uspeli da ga svrgnu sa trona je i Srbin koji živi i trenira na Floridi – Radivoje Kalajdžić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!