Sjajni rezultati crnogorskih karatista na šampionatu Balkana

SK Fight 6. jun 202211:13 > 11:27 0 komentara
KSCG

Karatisti Crne Gore osvojili su 51 medalju na šampionatu Balkana u svim uzrasnim kategorijama, koj je sjajno organizovano u Beogradu. U seniorskoj konkurenciji, do zlata su stigli Marina Rakovića, Nikola Malović, Biserka Radulović, Vladimir Mijač, ženska ekipa u borbama i muški kata tim.

Poslednjeg takmičarskog dana na prvenstvu Balkana u Beogradu, karate reprezentacija Crne Gore osvojila je 21 medalju i zauzela treće mesto u generalnom plasmanu.

Titule ekipnih šampiona Balkana pripale su seniorskom muškom kata timu i ženskoj ekipi u borbama.

Pored ekipnih seniorskih titula, zlato je osvojio i kata tim dečaka do devet godina. Reprezentacija Crne Gore je dobila i nove pojedinačne šampione Balkana – Katarinu Đukić, Filipa Ilinčića i Arijana Aljoševića.

KSCG

Titule ekipnih vicešampiona Balkana pripale su ženskom seniorkom kata timu, muškoj seniorskoj ekipi u borbama, kata timu dečaka do 11 godina, a srebro su osvojili Veselin Škatarić, Lazar Perišić i Edon Emsha.

Bronzane medalje su osvojili: Luka Barjaktarović, Vuk Dragojević, kata tim devojčice do godina, Božo Tomašević, kata tim devojčica do godina Jovana Vujisić, Lazar Gardašević, kata tim devojčica do devet godina.

KSCG

Podsećanja radi na prvenstvu Balkana, u konkurenciji pionira i nada nastupio je 151 takmičar, dok su u crnogorskoj delegaciji bila i 32 seniora, kao i tri veterana što je potvrda da je karate jedan od najmasovnijih sportova u Crnoj Gori.

Finalni bilans medalja nakon tri takmičarska dana na prvenstvu Balkana – 51 medalja, od čega 18 zlatnih, 10 srebrnih i 23 bronzane medalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!