Sjajno izdanje Sendhejgena, ali šta je jedan sudija gledao?!

SK Fight 26. mar 20239:20 1 komentar
Kori Sendhejgen
REUTERS/Aaron Meullion-USA TODAY Sports

Ljubitelji MMA bili su presrećni kada su saznali da će se u San Antoniju u glavnoj borbi „UFC Fight Night“ priredbe sastati dvojica fantastičnih boraca bantam kategorije (do 61 kg) – Kori Sendhejgen i Marlon Vera. U noći između subote i nedelje taj meč je i održan i dorastao je očekivanjima – videli smo odličan duel, u kojem je ipak dominirao Sendhejgen. Međutim, po završetku pet rundi ispunjenih akcijom, tako nije mislio jedan od trojice arbitara koji su bodovali.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

„Sendmen“ jeste došao do pobede odlukom sudija, a dvojica su bodovali ubedljivo u njegovu korist – 50-45 i 49:46. Ipak, jedan sudija je uspeo da vidi tri runde u korist „Čita“ Vere (48:47), ali utisak je da je, uprkos kontroverzama i podeljenoj odluci sudija, pravda zadovoljena.

UFC na SK Fight:

Posle ove nadmoćne pobede, Sendhejgen je došao do drugog trijumfa zaredom, pošto je u prethodnom boravku u oktagonu bio bolji od Kineza Songa Jadonga. Sendhejgen, koji je zbog svog atraktivnog stila ljubimac MMA publike, sada kao profesionalac ima skor od 16 pobeda (7 KO, 3 sabmišna) i 4 poraza.

Nakon pobede izazvao je Sendhejgen Gruzina Meraba Dvališvilija, koji je nedavno došao do impresivnog trijumfa nad Pjotrom Janom. Ukoliko bi taj duel bio organizovan, najverovatnije bi eventualni pobednik dobio priliku da se bori za šampionski pojas, koji u ovoj diviziji trenutno drži Aldžamejn Sterling.

Verin proboj ka vrhu bantam kategorije sada je zaustavljen, a borcu iz Ekvadora okončana je serija od četiri pobede (Grent, Edgar, Font, Kruz). Sada ima skor 20-8.

U sunaslovnoj borbi nekadašnja šampionka Holi Holm je u ženskoj bantam diviziji pobedila Janu Santos jednoglasnom odlukom sudija posle tri runde. U muškoj perolakoj kategoriji (do 66 kg) Nejt Lander je u drugoj rundi gušenjem na predaju primorao Ostina Linga.

Valja istaći i da je tokom prenosa ovog događaja zvanično objavljeno da će novi član Kuće slavnih UFC postati i legendarni borac Donald „Kauboj“ Seroni.

Komentari (1)

Vidi sve komentare