Džošua: Parker će se suočiti sa nepoznatim iskustvom

Alex Livesey, Getty Images Sport

Šampion teške kategorije u verzijama WBA, IBF i IBO Britanac Entoni Džošua uputio je upozorenje svom protivniku Novozelanđaninu Džozefu Parkeru, protiv koga će se boriti u subotu u velikom bokserskom spektaklu u Kardifu.

Džošua u dosadašnjoj karijeri ima 20 pobeda, od kojih su sve bile nokautom, dok Parker u Vels dolazi sa četiri trijumfa više, od toga 18 nokautom, kao i titulom šampiona teške kategorije u verziji WBO. 

Britanac je veliki favorit u ovoj borbi, a na njegovoj strani će biti i većina od 80.000 gledalaca na „Prinsipaliti“ stadionu u Karfidu.

„Takvo iskustvo Parker još nije osetio. Osećaj je veoma snažan, obeshrabrujuć. Imate borca koji će blokirati svu buku, za šta je potrebna velika količina energije. I meni je bilo potrebno nekoliko borbi da se naviknem na to“, rekao je Džošua i dodao:

„Na drugoj strani imate i borca koji jaše na talasu, što može da vas ostavi u velikom uzbuđenju. Borba se dobija ili gubi u trening centru, ali poslednji ekser je zakucan na putu od svlačionice do prvog udarca u zvono. Ovo je istorija, borba za ujedinjenje titula sa dva neporažena teškaša. Do sada sam trijumfovao 20 puta i očekujem sličnu rutinu“