Radošević za SK: Jedva čekam revanš, vratiću titulu

SK fight vesti 25. jun 201914:38 > 14:41
Foto: Privatna arhiva

Predrag Radošević, najbolji sportista Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta doživeo je težak udarac pre nešto više od mesec dana.

Sada već bivši šampion Evrope u WBO verziji, borio se pred svojim navijačima (u Podgorici) sa bokserom iz Nemačke, Džame Saidijem, koji je na talon stavio i evropsku IBF titulu. Meč je bio predviđen u 10 rundi. Pred devetu, Radošević je po bodovanju sudija imao sedam osvojenih rundi, ali…

Trenutak nepažnje je bio dovoljan da ga Saidi razornim krošeom pošalje na pod i ode u Nemačku sa oba pojasa, što mu je, po informacijama koje stižu, omogućilo i borbu za svetsku titulu.

Imao sam meč u rukama, kontrolisao dešavanja u ringu, ali je trenutak nepažnje bio dovoljan da završim na podu. Želeo sam da ustanem i nastavim meč, ali nisam mogao da se oslonim na desnu nogu. Kasnije je ustanovljen prelom fibule, pa sam evo već tri nedelje u gipsu. Još tri i vraćam se u ring, krećem sa žestokim radom i pripremama za revanš. Bolji sam od Saidija, dokazaću to, vratiću titule u svoje vlasništvo”, kaže za Sport Klub Predrag Radošević:

I pre prve borbe u Podgorici, ugovorom je bilo predviđeno da, bez obzira na epilog, sledi revanš. Saidi je pobedio i ima obavezu da mi pruži priliku u roku od godina dana, da se ponovo borim sa njim. Ovoga puta, on će birati mesto borbe, ali meni je zaista svejedno. Uveren sam da sam bolji borac i jedva čekam revanš. Do tada mi ostaje mnogo rada, truda i odricanja da se vratim u formu. Boks je isti kao i život. Nije važno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje. Ja sam udarac primio, ali sam itekako spreman da nastavim dalje”.

Radošević se u dosadašnjoj karijeri dva puta borio za svetsku titulu. Poražen je od Britanca Lijama Smita i Nemca Feliksa Šturma. Uz malo sreće, lako se može desiti da ugovoreni revanš meč sa Saidijem bude za svetsku titulu.

Prema informacijama koje smo dobili Saidi će se do kraja godine boriti za svetsku titulu u jednoj od prestižnih bokserskih verzija kakve su WBC, WBO, WBA ili IBF. Iskreno se nadam da će uspeti da stigne do trona. U tom slučaju naš revanš meč bi imao mnogo veću težinu, jer na talonu ne bi bile samo dve evropske titule nego i svetska”, naglasio je Predrag Radošević.