UFC: Džons neubedljivo odbranio pojas, viđen meč od 3s

Sean M. Haffey/Getty Images

Šampion UFC u poluteškoj kategoriji Džon „Bouns“ Džons zadržao je pojas prvaka nakon što je u neizvesnom meču podeljenom odlukom sudija nakon pet rundi bio bolji od Brazilca Tijaga Santosa u Las Vegasu, u okviru priredbe UFC 239.

Meč se pre svega sastojao iz taktičkog nadmudrivanja, a publika nije videla mnogo akcije za 25 minuta borbe. Utisak je da je ovo jedna od najneubedljivijih predstava do sada uvek atraktivnog Džonsa, koji nesvakidašnjim potezima uvek pruža sjajnu zabavu publici.

Povezano

Ipak, Santos se veoma dobro držao protiv šampiona, ali je prema mišljenju dvojice od trojice sudija kontroverzni Džons ipak napravio dovoljno za novu pobedu.

Bila je to treća pobeda Džonsa u poslednjih osam meseci (nakon povratka sa suspenzije zbog kršenja antidoping pravila), a trenutni skor u karijeri mu je 25 pobeda (10 nokautom, 6 predajom protivnika), jedan poraz i jedan poništen meč. Bila je to 13. uzastopna pobeda Džonsa u mečevima za pojas, po čemu se izjednačio sa legendarnim Žoržem Sent Pjerom na večnoj listi UFC, a 17. meč u karijeri bez poraza za 31-godišnjaka iz države Njujork.

Santos je sada na skoru od 21 pobede i sedam poraza.

U Las Vegasu je u drugim mečevima večeri takođe bilo veoma uzbudljivo – u dugo najavljivanom okršaju u velter kategoriji viđen je najbrži nokaut u istoriji UFC. Horhe Masvidal je nakon tri sekunde letećim kolenom „ugasio“ Bena Askrena. Za zvanično trajanje meča navedeno je pet sekundi, ali je meč praktično bio gotov posle neverovatne tri sekunde!

Amanda Nunes je nastavila strahovladu u bantam kategoriji u ženskoj konkurenciji, pošto je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobedila Holi Holm.

Jan Blahovič bio je bolji od Luka Rokholda u poluteškoj kategoriji, a Majkl Kijeza od Dijega Sanćesa u velter kategoriji.