Habib revoltiran: Ja odlučujem o Konoru, a ne drugi!

Harry How, Getty Images Sport

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov smatra da samo on može da diktira uslove pod kojima će ponovo da se suoči sa kontroverznim Ircem Konorom Mekgregorom.

Steven Ryan, Getty Images Sport

Nurmagomedov je slavio u njihovom dosadašnjem jedinom duelu koji su obeležili brojni skandali, ali i suspenzija obojice takmičara.

Prvi čovek UFC Dena Vajt je nedavno nabrojao uslove koje Mekgregor mora da ispuni kako bi se kvalifikovao za revanš i izazvao Habibom, a osnovni je da mora da dobije nekoliko mečeva.

Povezano

Ipak, Nurmagomedov smatra da Mekgregor nije u njegovom rangu.

On je druga liga, izgubio je sedam, osam puta u poslednjim mečevima, odnosno nikoga nije pobedio. Nije bitan eventualni meč između nas. Nije mi logično da Dena priča da će organizovati revanš ukoliko Konor pobedi nekoliko puta. Ja odlučujem sa kim ću da se borim, a ne on,“ poručio je Nurmagomedov i nastavio:

„Prvo mora da padne ispod 70 kilograma, pa da pobedi deset borbi zaredom. Tek tada ću razmisliti o revanšu. Sada se bori protiv drugorazrednih boraca i da li mislite da može da obezbedi titulu? Dok sam ja tu, to ne može da se dogodi. Budite sigurni.

Irac se posle poraza od Nurmagomedova i gubitka svetske titule povukao iz profesionalnog sporta, ali se kasnije vratio i želja mu je da izazove Habiba na revanš.