Bokserska ikona pobedila koronu, doktori mu tapšali

SK fight vesti 4. jul 202020:25 > 20:29
Ethan Miller/Getty Images

„Kamenoruki“ Roberto Duran verovatno je najveći sportista u istoriji Paname, a mnoge fanove nekadašnjeg asa srednje kategorije uplašila je činjenica da je 69-godišnjak oboleo od koronavirusa.

Ipak, posle informacija da je Duran na bolničkom lečenju, ali da se oseća dobro, stigle su nove dobre vesti iz ove centralnoameričke države. Bokserska legenda je otpuštena iz bolnice, a medicinsko osoblje ispratilo je nekadašnjeg svetskog šampiona aplauzima i mašući zastavama Paname.

„Borba protiv korone je kao meč za titulu svetskog prvaka, ali nju ne može da dobije jedan čovek. Nju mora da dobije tim, svi pacijenti, svi lekari i sestre… Samo ako se tako budemo ponašali postaćemo šampioni života“, izjavio je veliki Roberto Duran.

Duran je u sjajnoj karijeri u profesionalnim borbama ostvario 103 pobede (70 nokautom) i 16 poraza. Bio je svetski šampion u četiri kategorije, a naročito su poznati njegovi dueli tokom osamdesetih godina 20. veka protiv „Šugar“ Reja Lenarda, Tomasa „Kobre“ Hernsa i „Čudesnog“ Marvina Heglera.