Zataškani Vajlderov nokdaun: Izgubio sam svest

SK fight vesti 11. jul 202019:00 > 19:03
Al Bello/Getty Images

Američki bokser Diontej Vajlder dvocifren broj puta branio je WBC pojas u superteškoj kategoriji, a do februara 2020. godine i nokauta koji je doživeo protiv Tajsona Fjurija, Vajlder nijednom nije bio poražen na taj način.

Ipak, u jednom od prvih mečeva Vajlderove profesionalne karijere Vajlder je protiv Harolda Skonirsa bio u veoma nezavidnoj situaciji.

Povezano

Tačno je, u ranoj fazi moje karijere bio sam u nokdaunu. Dobio sam prljav udarac u zadnji deo vrata i on je odmah počeo da mi otiče”, izjavio je Diontej Vajlder.

Zanimljivo je da snimka u kojem je Vajlder u nokdaunu nema na internetu, a promocija Golden Boj, koja je organizovala tu priredbu, ne želi da ga pusti u javnost. Neki fanovi koji su prisustvovali tom meču tvrdili su da je bilo neregularnosti i da je Vajlder na podu ringa proveo dosta više od dozvoljenih deset sekundi.

Izgubio sam svest, a kada sam se povratio, sudija mi je bio ‘u licu’ i brojao je, a ja nisam znao šta se dešava”, zaključio je bokser iz Alabame, koji se protiv Skonijersa vratio u meč i slavio nokautom.

“Bronzani bombarder” počeo je boksom da se bavi nepune tri godine pre nego što je na OI u Pekingu 2008. godine osvojio broznanu medalju za SAD. U profesionalnoj karijeri na 44 meča ima 42 pobede (41 nokautom), a u dva meča sa Fjurijem ostvario je remi i poraz.