"Fjuri priča gluposti, Džošua daleko bolji od Vajldera"

SK fight vesti 10. okt 202016:43 > 16:48
Steve Marcus/Getty Images

Svi ljubitelji profesionalnog boksa raduju se duelu Tajsona Fjurija i Entonija Džošue koji će uslediti narednih godina, a o tom potencijalnom meču govorio je i nekadašnji svetski prvak u kruzer kategoriji, takođe Britanac – Toni Belvju.

Fjuri je nedavno nazvao Džošuu „trećeligaškim“ bokserom, a ispred njega je po kvalitetu stavio sebe, Dionteja Vajldera, a Aleksandra Usika je stavio u Džošuin rang.

Povezano

Fjuri priča gluposti – to što govori je smešno. Svi znamo da Vajlder ima samo jedan udarac. To je sjajan udarac, da me ne shvatite pogrešno – ako njime pogodi, vi morate u hitnu. Međutim, pogledajte koje su najbolje Vajlderove pobede – one protiv Luisa Ortisa koji ima 95 godina. Džošua je bolji u svemu i napreduje sve vreme. Fjuri to govori zbog marketinga“, izjavio je Toni Belvju.

Ljubitelji najteže divizije svetskog boksa s nestrpljenjem čekaju rasplet i potencijalnu borbu dvojice Britanca – Fjurija i Džošue. Prvi je WBC i linealni šampion, takođe je i neporažen, dok je drugi prvak sveta u verzijama WBA, WBO i IBF.

Međutim, do njihovog međusobnog duela ima još „prepreka“ – Džošua će svoje naslove braniti protiv Bugarina Kubrata Puleva krajem godine, dok će Fjuri, budući da je pod ugovornom obavezom, morati da ima treći meč sa Dionejom Vajlderom.