Adesanja: Poraz od Striklenda kao loš san, ruke poput nudli

SK fight vesti 21. sep 202313:22 0 komentara
Izrael Adesanja
REUTERS/Jasmin Frank-USA TODAY Sports

Nekadašnji MMA šampion srednje kategorije (do 84 kg) Izrael Adesanja izjavio je da je frustriran zbog načina na koji je izgubio pojas od Šona Striklenda u glavnom događaju priredbe UFC 293.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Striklend je slavio jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi i na taj način priredio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji takmičenja. Striklend je bio izuzetan tokom svih pet rundi, išao unapred i primoravao protivnika na razmenu pokraj ograde.

POVEZANO:

Adesanja, iako je sjajan kontraš, nije mogao da mu se adekvatno suprotstavi, a kulminacija dogodila se u samom finišu borbe kada je Amerikanac nezadovoljno gestikulirao ka protivniku, pozivajući da ga uzvrati i pokuša da odbrani titulu nokautom.

„Ta borba je bila poput lošeg sna. Ne čak ni kao noćna mora, tada bih bar bio uplašen. Sve vreme sam pokušavao da ga udaram, ali osećao sam se kao da su mi ruke poput nudli“, izjavio je

Adesanja je prvi put titulu UFC prvaka osvojio 2019. godine, a branio ju je pet puta. U MMA kavezu ima bilans od 24 pobede (16 KO) i 3 poraza.

Bonus video: