Bivši svetski prvak osuđen na dve i po godine zatvora

Action Images / Andrew Couldridge

Bivši svetski prvak u boksu Adnan Ćatić (44), poznatiji kao Feliks Šturm, u Kelnu je osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora otvorenog tipa. Šturm je u pritvoru već nedelju dana, od kada mu je izrečena pravosudna presuda.

Bokser bosanskohercegovačkih korena uhapšen je u aprilu 2019. zbog sumnji da je koristio doping i da je putem prevare oko poreza stekao 5,8 miliona evra. U pritvoru je proveo osam meseci, a pušten je na slobodu pošto je platio kauciju od 300 hiljada evra.

#related-news_0

U daljoj istrazi iznos za koji je okrivljen je spušten na milion evra, a prvobitna presuda glasila je tri godine zatvora otvorenog tipa. Šturm se na nju žalio, posle čega mu je krajem februara kazna umanjena za osam meseci.

Adnan Ćatić je na svom vrhuncu bio jedan od najboljih boksera sveta. Držao je titule prvaka u srednjoj i super-srednjoj kategoriji u WBO i IBF verziji. Uz to je kao amater na Evropskom prvenstvu 2000. godine osvojio zlatnu medalju.

Rođen je u Leverkuzenu 1979. godine, a roditelji su mu bili gastarbajteri iz sela Blagaja u Bosni. Zbog marketinških razloga u boksu je odlučio da koristi ime Feliks Šturm. Uz nemačko, ima i državljanstvo BiH, a u 52 borbe slavio je 42 puta uz sedam poraza i tri nerešena ishoda.

Komentari

Vaš komentar