Duško u Vegasu traži drugu UFC pobedu: Da obradujem Srbiju

SK Fight 3. jun 202113:56 0 komentara
Duško Todorović
FOTO: SBC

Srpski MMA borac Duško Todorović sprema se za svoj treći meč u elitnoj promociji UFC. On će u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu za protivnika imati Brazilca Gregorija Rodrigesa, koji je u poslednji čas "uskočio" da zameni Makija Pitola, sa kojim je Todorović trebalo da se bori.

Rodriges (29) je imao poslednji meč nedavno – 21. maja bio je bolji od Džoša Fremda nokautom u prvoj rundi i osvojio titulu u organizaciji LFA. „Robokap“ ima skor 9-3 u profesionalnim mečevima, a ovo će mu biti UFC debi.

UFC:

Nažalost, zbog povrede Pitolo je bio primoran da otkaže učešće na UFC Vegas 28 priredbi. Najveća svetska MMA organizacija odmah je našla zamenu i za novog protivnika mi dodelila borca iz Brazila, koji je nedavno postao šampion američke LFA organizacije u velikom stilu, pobedom nokautom u prvoj rundi”, objašnjava 27-godišnji Duško Todorović za svoju matičnu promociju SBC.

Todorović (10-1) je spreman je za svoj treći nastup u legendarnom UFC oktagonu i nestrpljiv da ostvari 11. trijumf u karijeri.

Najbolji borac iz Srbije u srednjoj kategoriji (do 84 kilograma), član beogradske MMA akademije „Secutor“, osvojio je šampionski pojas u domaćoj SBC organizaciji i kada je nokautom slavio nad sadašnjim UFC borcem Mišelom Pereirom iz Brazila.

U Las Vegas je 2019. godine otišao sam, bez tima i trenera i briljantnom partijom osvojio ulaznicu za samu svetsku elitu. Već u prvom UFC meču ostvario je pobedu i bonus za najbolji nastup pobedom nad Dikvonom Taunsendom. U drugoj borbi, protiv Punahelea Sorijana, opasnog nokautera sa Havaja, doživeo je prvi poraz u karijeri.

Spreman sam i verujem da iz čuvenog ’Ejpeks centra’ ponovo krećem u šampionske pohode. Pripreme za ovaj veliki ispit krenuo sam pomažući svom kolegi, novosadskom UFC borcu Stefanu Sekuliću. On se pripremao za nastup na verovatno najvećoj UFC manifestaciji ove godine, koja je održana 24. aprila u Džeksonvilu. Tada sam bio uz njega, a sada je on uz mene u Las Vegasu. Brušenje forme za meč koji mi sledi petog juna priveo sam kraju u svojoj matičnoj dvorani u Beogradu, uz pomoć svih profesionalaca iz Sekutor akademije, kao i uz pomoć svog UFC kolege Stefana Sekulića. Moji treneri nisu sa mnom, što zadatak čini težim, ali u pobednički rezultat ne sumnjam. Mirne glave čekam merenje koje je zakazano u petak, a zatim i meč dan kasnije. Daću sve od sebe i verujem da ću Srbiji doneti radost”, istakao je Todorović.

Duško je u Las Vegasu sa Stefanom Sekulićem i Nikolom Rupićem, sa kojima je bio i tokom Stefanovog nastupa na UFC 261 priredbi na Floridi.

Moram istaći odličnu saradnju koju imamo Duško i ja i koja postoji između Sekutor tima iz Beograda kome on pripada i Femili fajt tima iz Novog Sada, čiji sam ja član. Verujem da ćemo Nikola i ja uspeti da ispratimo uputstva i savete Duškovog glavnog trenera Jovana Milićevića i da ćemo mu pomoći da u delo sprovede strategiju koju je u kampu sa svojim trenerima i timom pripremio. Sigurni smo da je Duško spreman da zablista u Vegasu i da će potvrditi svoj status na internacionalnoj sceni, pokazati da ima kvalitet za svetski vrh i vratiti se na pobedničke staze” zaključio je Stefan Sekulić.

Duško Todorović
FOTO: SBC