Marica Perišić: Velika pobeda protiv olimpijske šampionke

FOTO: Fakultet za sport

Marica Perišić zablistala je na nedavno završenom prestižnom gren slem takmičenju u džudou u gruzijskom Tbilisiju. Reprezentativka Srbije je u kategoriji do 57 kilograma na impresivan način stigla do zlatne medalje i ostvarila jedan od najvećih uspeha u dosadašnjoj karijeri.

Sa Maricom smo razgovarali u pauzi između dva takmičenja pošto već ovog vikenda učestvuje na Gren slem turniru u Antaliji. Direktan prenos iz Turske moći ćete da pratite direktno na kanalima Sport kluba.

povezane vesti

„Bio je to sjajan i naporan dan za mene. Imala sam izuzetno težak žreb. Prvi rival mi je bila devojka iz Amerike, onda predstavnica Džudo saveza Kosova, dok sam polufinale izborila pobedom protiv Britanke. U polufinalu sam savladala devojku iz Italije, a onda u finalu Noru Đakovu sa Kosova, aktuelnu olimpijsku šampionku“, prisetila se Marica dešavanja u glavnom gradu Gruzije pre nekoliko dana.

Posebno je bila impresivna pobeda protiv Đakove, vlasnice zlatne medalje iz Tokija.

„Bio je to veliki izazov, jer smo se do sada borile četiri puta i ona me je četiri puta pobedila. Sa trenerom sam napravila dobru taktiku, držala sma se nje dosledno. Mislim da smo izvukli pouke iz prethodnih poraza i na kraju sam slavila. Ne treba da govorim koliko sam oduševljena i koliko je to velika stvar. Verujem da je ovo najava uspeha u narednom periodu“.

Pre takmičenja u Gruziji, Marica je bila na pripremama u češkom Nimburku.

„Mnogo mi je to pomoglo. Veliku zahvalnost dugujem Džudo klubu Crvena zvezda, koja nam je omogućila pripreme, kao i mojim trenerima Vladimiru Jovičeviću i Nikoli Nikoliću, koji imaju ogroman udeo u mojim uspesima“.

Za reprzentativku Srbije nema pauze. Već je mislim u Antaliji, na novom gren slem takmičenju.

„Ambicije su porasle naravno. Međutim, biće veoma teško jer su dva jaka takmičenja odmah jedno iza drugog. Učiniću sve da ostvarimo dobar rezultat“, kaže Marica i dodaje „ Ove godine je najvažnije takmičenje Svetsko prvenstvo u džudou u Dohi u maju, a dugoročni cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine. Za sada sam u dobroj poziciji, a verujem da ću uspeti da budem među osam najboljih na olimpijskoj listi, kako bi imala eventualno lakši žreb na najvećoj smotri svetskog sporta“.

Uporedo sa sportskim uspesima, Marica uspeva da se ostvari i na akademskom planu. Student je četvrte godine na Fakultetu za sport Univerzizeta „Union – Nikola Tesla“.

„Želja mi je da do kraja ove godine završim osnovne studije. Mislim da je izvodljvo, jer onda želim da se potpuno posvetim pripremama za Olimpijske igre u Parizu.“, zaključila je Marica Perišić.

Komentari (0)

Vidi sve komentare