Ružić posle finala: Čudno sija ovo “zlato”

SK fight vesti 23. apr 202122:17 0 komentara
Nikola Ružić i Petar Liješević
FOTO: BK Budva

Petar Liješević, mladi Budvanin i njegov trener Nikola Ružić, najavili su veliku borbu u finalu Svetskog prvenstva za mlade u Poljskoj. Obećanje su ispunili, a posle velike borbe protiv Rusa Vasilija Kaverina, zlatna medalja je pripala Kaverinu koji je slavio sa 4:1.

Kaverin je dobio prvu rundu, Liješević je bio bolji u drugoj i trećoj, takav stav su imali i objektivni komentatori na sajtu AIBA, ali su sudije pobedu dodelile Kaverinu.

Nema nikakve dileme da je Liješević ostvario fantastičan uspeh, ali je ipak ostao mali žal, što se iz Poljske nije vratio kao šampion planete, a zaslužio je.

povezano

Podsećanja radi, Liješević je oštećen i u polufinalu. Sudije su pobedu dodelile Šohjakonu Abdulajevu iz Uzbekistana sa 3:2, ali…Ali, nedugo zatim, delegacija iz Crne Gore je uložila žalbu na meč, sudije su ponovo pogledale snimak, pa je doneta odluka da je Petar izborio plasman u veliko finale.

Ovoga puta, prava na žalbu nije bilo, a pomenuti komentatori na sajtu AIBA bili su zaista iznenađeni odlukom sudija, a nekoliko puta su ponovili da je meč između Petra Liješevića i Kubanca Brajana Selgada, bio jedan od najboljih na šampionatu Evrope. Petar je posle velike borbe pobedio 3:2 u četvrtfinalu, a mnogi su tvdili da je u pitanju bilo finale pre finala, ali…

Čudno sija ovo “zlato”… Mi smo uradili što je do nas, a ostalo je manje važno. Mnogo sam ponosan na naše boksere. PETRE, BOJANA, NINA vi ste istinski heroji! Svetska medalja stiže u Crnu Goru. Hvala dragom Bogu i svim dobrim ljudima na podršci!!!”, napisao je trener Nikola Ružić na društvenim mrežama posle velikog finala.

Pored Petra Liješevića, ugled Crne Gore na Svetskom prvenstvu, branile su Bojana Gojković i Nina Radenović.

Bojana Gojković, devojka koja je dva puta uzastopno bila šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji, a zatim stigla do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade, pomalo neočekivano je eliminisana na startu takmičenja, kao i Nina Radenović koja je na Evropskom prvenstvu, koje je sjajno organizovano u Budvi, osvojila bronzanu medalju.

Međutim, uprkos porazima na Svetskom prvenstvu, kristalno je jasno da su pred Bojanom i Ninom sjajne karijere, jer je staro pravilo u boksu i sportu, da nije važno koliko jako možeš da udariš, nego, koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje.