Stipe želi trilogiju: Enganu uzeo ono što je moje

SK Fight 2. jun 202119:58 2 komentara
Stipe Miočić, Francis Ngannou
REUTERS / Jeff Bottari/Handout Photo via USA TODAY Sports

Američki MMA borac hrvatskog porekla Stipe Miočić u martu je na priredbi UFC 260 izgubio pojas UFC šampiona teške kategorije pošto ga je brutalnim nokautom zaustavio Kamerunac Frensi Enganu. Međutim, borac iz Ohaja je odlučan u želji da se ponovo oproba u oktagonu sa Afrikancem i povrati izgubljeni naslov prvaka.

Enganu je na taj način ostvario najveći uspeh svoje karijere i osvetio se Miočiću za poraz koji mu je naneo u njihovom prvom duelu 2018. godine.

UFC:

Bilo je to Fensisovo veče. Neću mu to oduzeti. Nije da je imao sreće – uhvatio me je udarcem koji nisam video i bilo je to što je bilo. Čestitam mu. Osvojio je titulu, ali ja želim da se vratim po ono što je moje. Znam da sam napravio greške, ali vratiću se bolji, snažniji i spremniji. Želim revanš, želim priliku da povratim pojas. Svaki dan me izluđuje to što je uzeo nešto što je moje“, rekao je 38-godišnji Stipe Miočić.

Nije me briga da li ću imati revanš sa Enganuom, meni je samo važno da vratim pojas. Ako to bude Enganu, još bolje, moći ću da mu se osvetim za poraz“, izjavio je borac koji u profesionalnoj karijeri ima 20 pobeda (15 KO) i 4 poraza.

Miočić se smatra najvećim teškašem svih vremena u UFC, pošto je pojas šampiona branio četiri puta.

I dalje nije poznato ko će biti prvi izazivač za Enganua, mnogi očekuju borbu sa Džonom Džonsom, a „zamena“ je Derik „Crna zver“ Luis.