Spektakl na tatamiju: Omladinac organizuje Ligu šampiona

SK Fight 9. sep 202221:54 0 komentara
KK Omladinac

Tradicionalni međunarodni karate turnir, Kup šampiona, biće održan 10. septembra u dvorani "Morača" i okupiće više od hiljadu takmičara, najavio je organizator, podgorički karate klub Omladinac.

Saopšteno je da će, osim crnogorskih, učestvovati i klubovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Albanije, Mađarske, Bugarske, Grčke…

Najavljeno je i učešće osvajača medalja sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja.

Karate klub Omladinac

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Kup šampiona je peti turnir koji Omladinac organizuje, nakon što je prvi put bio domaćin 2008. godine povodom 35 godina postojanja kluba. Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja – 45 godina postojanja, kao i 2019. i 2021. godine.

Karate klub Omladinac

Najavljeno je da će klub pobednik dobiti novčanu nagradu od 500, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom u zbiru 200 evra. Biće nagrađeni i najbolji klubovi do 14 godina.

Organizator je saopštio da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu. Takmičenje će početi u deset, dok je svečano otvaranje predviđeno za 12 sati.