Spreman je: Benavidez razbio Plenta, pa pripretio Kanelu

Dejvid Benavidez
REUTERS/Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Američki bokser Dejvid Benavidez došao je do najveće pobede svoje dosadašnje karijere i demonstrirao da je spreman za najvći izazov – borbu za naslov neprikosnovenog prvaka sveta u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg). Borac iz Finiksa je u noći između subote i nedelje u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudija posle 12 uzbudljivih rundi bio bolji od nekadašnjeg IBF šampiona Kejleba Plenta.

Arbitri su bodovali 115-113, 116-112 i 117-111 za Benavideza.

O modernom boksu:

Bila je to 27. pobeda u karijeri za boksera iz Finiksa u isto toliko boravaka u profesionalnom ringu, a 23 meča završio je nokautom.

Svet boks sa nestrpljenjem želi da vidi da li će 26-godišnjak visok 188 cm (raspon ruku čudesnih 199 cm) uspeti da svrgne s trona najpopularnijeg boksera današnjice – Saula „Kanela“ Alvareza.

Meksička superzvezda Kanelo vlasnik je sva četiri pojasa u ovoj diviziji i stekao ih je 2021. godine, kada je pobedio upravo Kejleba Plenta. Prethodno je osvojio WBO pojas zaustavivši Bilija Džoa Sondersa, a WBA i WBC titule u dominantnoj pobedi nad Kalumom Smitom, još jednim Britancem.

Benavidez svakako deluje kao najveća opasnost da okonča Kanelovu vladavinu, čega je i sam svestan.

„Moma da kažem da izuzetno poštujem Plenta, paklen je bokser. Morao sam da dam sve od sebe. Poštujem i Kanela i sve što je postigao, ali sada je došao trenutak da mi pruži šansu da se borim protiv njega“, rekao je posle pobede Benavidez.

Alvarez se uglavnom bori u ritmu maj – septembar, za najveće meksičke praznike, a za šesti maj zakazan je njegov meč sa Džonom Rajderom. Moguće je da će borba Alvarez – Benavidez biti zakazana za Dan nezavisnosti Meksika u septembru, ali govori se i o Kanelovom revanšu sa Dmitrijem Biolom u poluteškoj kategoriji (do 79 kg).

Komentari (0)

Vidi sve komentare