Srbija ima svetsku šampionku u amaterskom MMA!

Nina Nikolija Milošević
foto: IMMAF

Sprska MMA borkinja Nina Nikolija Milošević svetska je šampionka u kategoriji do 61 kilograma u amaterskom MMA!

Ona je najsjajnije odličje dobila u petak, poslednjeg dana Svetskog prvenstva u amaterskom MMA koje se održava u Beogradu. Nije Nina nastupila u finalu jer njena protivnica Žozijan Oliveira nije zbog povrede mogla da nastupi u meču za zlatnu medalju. Ipak, Miloševićeva je izašla do kaveza gde ju je beogradska publika pozdravila ovacijama.

Povezano:

To je druga zlatna medalja sa SP za Milošević, koja je prethodnu osvojila boreći se pod zastavom Švedske, zemlje u kojoj je odrasla. Ona je tako postala prva borkinja u istoriji međunarodne organizacije IMMAF koja je osvajala zlato za dve različite države.

Milošević je na putu do ogromnog uspeha savladala Lamu Nasar iz Libana (tehnički nokaut), Mersedes Kustodio Lopes iz Španije (sabmišn) i Paulinu Kontnu iz Poljske (takođe sabmišn).

Srbija završava učešće na SP sa Nininim zlatom i tri bronzane medalje, od čega dve u seniorskoj konkurenciji (Dževad Baltić i Veljko Aleksić) i jednom u juniorskom (Milica Glušica).

U subotu 18. februara će čitava borilačka nedelja u Beogradu biti okončana na spektakularan način. Tada je na programu u „Štark areni“ priredba u organizaciji promocije „BRAVE FC“ u kojoj ćemo moći da vidimo najveće zvezde srpskog profesionalnog MMA poput Darka Stošića, Aleksandra Ilića, Aleksandra Terzića itd.

Komentari (0)

Vidi sve komentare