Srpskim kadetima devet medalja u Zagrebu

SK Fight 27. feb 202411:17 0 komentara
foto: RSS

Rvačka reprezentacija Srbije do 17 godina ostvarila je veliki uspeh na veoma jakom međunarodnom turniru koji je održan u Zagrebu. Mladi rvači i rvačice ukupno su osvojili devet medalja od čega tri zlatne, a u obe konkurencije su ekipno zauzeta druga mesta.

povezane vesti

„Na turniru u glavnom gradu Hrvatske imali smo ukupno 14 takmičara. Konkurencija je bila žestoka, s obzirom da je učestvovalo preko 140 rvača iz 10 zemalja“, sumirao je utiske Đorđe Miolski, trener naših mlađih reprezentativnih selekcija.

Zlatne medalje u muškoj konkurenciji osvojili su Dušan Stokić i Stevan Kojić, srebrom se okitio Kristijan Dobi, dok su do bronzanog odličja stigli Arijan Alija i Kevin Lenđel. Kod devojaka zlatna medalja pripala je Habi Ošoja, srebrne medalje osvojile su Ivana Gajić i Nataša Vuković, dok je bronzana bila Gabrijela Erkec.

„U poslednje dve godine naše mlađe selekcije beleže sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni i osvajaju medalje. Sve to je posledica pre svega dobrog rada po klubovima, kojoj u velikoj meri doprinosi snažna podrška Rvačkog saveza. Kada to kažem pre svega mislim na organizaciju većeg broja reprezentativnih okupljanja i zajedničkih priprema, kojih ranije nije bilo u tom obimu. Takođe, Savez i značajno finansijski pomaže klubove, a ta sredstva se namenski troše za plaćanje kvalitetnih trenera u mlađim kategorijama“, kratko je zastao Miolski i potom dodao:

„Uspeli smo da omasovimo rvački sport u našoj zemlji, čemu su u velikoj meri doprineli sjajni uspesi naših seniora i brojne medalje koje su osvojene na Olimpijskjim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima u poslednje vreme. Iz tog kvantiteta uspevamo da stručnim i predanim radom pretočimo u kvalitet“.

Kada su mlađe reprezentativne katogorije u pitanju u fokusu su evropska prvenstva za kadete i juniore koja su na programu krajem juna i početkom jula. Pre toga rvačima do 20 godina već sledeće nedelje predostoji veoma kvalitetan pripremni turnir u Mađarskoj.

„Svetska elita biće u Mađarskoj, a osim domaćina biće tu selekcije Turske, Moldavije, Kirgistana, Gruzije, Grčke…. U Mađarsku idemo sa 13 takmičara, među kojima će biti i dvojica kadeta koji su osvojili zlata na turniru u Zagrebu – Stokić i Kojić. Posle tog turnira, u Mađarskoj ćemo ostati još sedam dana na pripremama“, zaključio je Miolski.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!