„Treći meč Golovkin-Kanelo? GGG će dobiti brutalne batine!“

SK Fight 13. apr 202213:56 > 14:02 1 komentar
Genadij Golovkin
AP Photo/Shuji Kajiyama via Guliver

Sve više se govori o eventualnom trećem meču Meksikanca Saula „Kanela“ Alvareza i boksera iz Kazahstana Genadija Golovkina. Prethodnog vikenda ljubitelji boksa mogli su na delu da vide 40-godišnjeg GGG, koji je na impresivan način nokautirao Japanca Rjotu Muratu na „gostujućem terenu“. Nekadašnji svetski šampion Toni Belju nije naročito impresioniran i ne daje mnogo šanse Golovkinu u potencijalnom trećem meču sa Kanelom.

Alvarez u poslednje vreme dominira protiv jake konkurencije, ruši neporažene šampione jednog za drugim – Kalum Smit, Bili Džo Sonders, Kejleb Plent… Mnogi govore da je jedina „mrlja“ na njegovoj karijeri rivalstvo sa Golovkinom, budući da neki smatraju da je u dva meča sa bokserom iz Kazahstana Alvarez bio inferioran. Međutim, u slučaju eventualne „trilogije“ Meksikanac bi sada bio veliki favorit.

Boks:

„Borba sa Muratom bila je savršena audicija za treći meč sa Kanelom – GGG ju je prošao. Imao je problema, izgledao je staro i ranjivo, to je ono što Kanelo traži. Da sam na Golovkinovom mestu ne bih prišao Kanelu. Nije kao što je bio i mislim da bi u trećem meču sa Kanelom dobio brutalne batine“, izjavio je Toni Belju.

Kanelo i Golovkin imali su borbe 2017. i 2018. godine – prva je završena remijem, a druga pobedom boksera iz Tihuane većinskom odlukom sudija. Bokserska javnost često osprava sudijske odluke, naročito onu iz prvog meča, kada je proglašen remi.

Kanelo Alvarez (31) je u poslednje vreme nepobediv i praktično svi relevantni izvori ga smatraju najvećim bokserom današnjice. Naredni meč ima protiv Rusa Dmitrija Bivola sedmog maja, a pošto je već ujedinio titule u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg), sada se namerio na status neprikosnovenog prvaka poluteške (do 79 kg). Zbog toga ostaje da se vidi u kojoj bi kategoriji bio održan eventualni treći duel GGG – Kanelo.

Genadij Genadijevič Golovkin (40) je posle pobede nad Muratom WBA i IBF prvak u srednjoj kategoriji (do 73 kg), a u toj diviziji su bila i njegova dva meča sa Kanelom. U pro ringu ima 42 pobede (37 KO) i 1 poraz, a od tog neuspeha protiv Kanela vezao je pet trijumfa.

Toni Belju (39) nekadašnji je prvka sveta u kruzer kategoriji (do 91 kg). Britanac je u profesionalnoj karijeri ostvario skor od 30 pobeda (20 KO) i 3 poraza, a poslednji put u profesionalnom ringu bio je 2018. godine, kada ga je brutalno nokautirao Ukrajinac Aleksandar Usik, aktuelni svetski prvak u teškoj kategoriji.