Trijumf ženske rvačke reprezentacije Srbije u Mađarskoj

SK Fight 6. mar 202312:26 0 komentara
FOTO: Rvački savez Srbije

Ženska juniorska rvačka reprezentacija Srbije do 20 godina ostvarila je veliki uspeh, pošto je na Open kupu u Mađarskoj ubedljivo osvojila prvo mesto. Po ugledu na muške kolege i srpske rvačice na međunarodnoj sceni u poslednje vreme beleže sve bolje rezultate.

Srbija je trijmfovala u konkurenciji reprezentacija Austrije, Ukrajine, Slovačke i još dvadesetak mađarskih klubova. Boje selekcije Srbije uspešno su branile Lena Aćimović, Milica Sekulović, Jana Petrović, Jovana Radivojević, Dunja Lukić, Šemsa Todorović, Maša Perović, i Emilija Jakovljević.

“Evidentan je ogroman napredak naših devojaka. Bazične pripreme koje su odrađene na Divčibarama, zatim zajednički treninzi sa Mađaricama u Kanjiži u rvačkoj akademiji dali su vidljive rezultate”, kaže Dalibor Perović koji je uz Akoša Fabiana trener naših rvačica.

„Predstoji nam Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke za dve nedelje u Bukureštu gde ćemo imati tri naše predstavnice Jovanu Radivojević, Mašu Perović i Fani Nađ. Devojke vredno treniraju u Budimpešti sa reprezentativkama Mađarske u odličnim uslovima u njihovom Olimpijskom centru“.

O očekivanjima pred predstojeće Evropsko prvenstvo, Perović kaže:

„Biće to izuzetno jako takmičenje i mislim da je još rano očekivati neke velike rezultate. Sigurno je da smo na dobrom putu i da odlično radimo uz veliku podršku rvačkog saveza Srbije koji je prepoznao ovu odličnu generaciju i siguran sam da ćemo ubrzo moći da se radujemo medaljama sa velikih takmičenja i u ženskom rvanju. Za sada bio bi odličan rezultat da neka od devojaka dođe do borbe za medalju što bi značilo da ostvari minimalno dve pobede, a to su neka realna očekivanja u ovom trenutku”, zaključio je Perović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!