Tužan povratak Holifilda: Kraj već u prvoj rundi

SK Fight 12. sep 20218:55 5 komentara
Ivander Holifild Vitor Belfort
Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images

Neslavno je prošao povratak u ring čuvenog Ivandera Holifilda. Nije ni čudo, čovek ipak ima 58 godina. U borbi sa Vitorom Belfortom (344), nekadašnjim UFC šampionom u poluteškoj kategoriji, Holifild je izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Veoma brzo je Holifild izgledao nemoćno, nije imao pravi balans pri početnim udarcima, a jedan divlji udarac promašio je tako da se zavrteo i pao na zemlju.

Kada se uspravio, Belfort je navalio – kroše, pa aperkat, posle kojeg se Holifild zateturao i pao na pod. Uspeo je Holifild da se pridigne, ali je Belfort nastavio da ga napada i sudija je bio primoran da zaustavi borbu na 1:49 u prvoj rundi.

„Taj momak je jak, ali nisam bio povređen. Nijedan udarac me nije baš mnogo povredio, pogodio me je dok sam bio van ravnoteže. Nisam povređen. Nisam. Ovo je tužno na neki način“, rekao je Holifild, koji je jedini bokser u istoriji koji je bio neprikosnoveni šampion u dve težinske kategorije (kruzer i teškoj) u eri sa tri pojasa. Ti dani su, ipak, prošlost.

Belfort se zahvalio Holifildu i rekao da planira da nastavi da se bori.

„Spremite se, bokseri, morate da dođete u moj svet. Šampioni, ne plašite se konkurencije“, kaže Belfort, koji je potom na duel izazvao Džejka Pola, jutjub zvezdu i momka koji je u međuvremenu postao i bokser.

„Nemoj da bežiš od mene, možeš da mi budeš sin“, poručio je Belfort Polu.