UFC kao nekada: 15 hiljada gledalaca, ne mora maska

SK Fight 20. apr 202119:01 komentara
Dana White
Yifan Ding/Getty Images

Bliži se 24. april i MMA priredba UFC 261, koja će se održati u Džeksonvilu na Floridi, a karakteristična će biti po tome što će prvi put posle početka pandemije arena „Vajstar Veterans Memorijal“ biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Borbama će prisustvovati 15 hiljada navijača, a moći će da gledaju čak tri borbe za pojas šampiona.

UFC:

Pre svega, naš zadatak je bio da stvorio ’mehur’ kako se naši sportisti ne bi zarazili i kako zbog toga ne bismo bili prinuđeni da otkazujemo borbe. Međutim, mediji su toliko poludeli zbog kovida da smo mi sve mere preduzimali kako bismo zadovoljili medije. Vakcinisali smo naše zaposlene. U Džeksonvilu se sve ponovo otvara, a u Las Vegasu će sve biti otvoreno od jula. Mi ćemo i dalje zadržati neke mere, ali navijači mogu ili ne moraju da nose maske na UFC 261. Zavisi od njih“, izjavio je prvi čovek UFC Dejna Vajt za Jahu sports.

Vajt je u prošlosti bio veliki kritičar mera za prevenciju širenja zaraze kovidom 19, a nikada nije viđen u javnosti kako nosi masku. UFC je 2020. godine bila prva američka sportska organizacija koja se vratila održavanju priredbi posle zaključavanja na startu pandemije virusa korona.

U glavnoj borbi programa sukobiće se Kamaru Usman, koji će braniti pojas šampiona u velter kategoriji (do 77 kg) i izazivač Horhe Masvidal. Kineskinja Vajli Dženg će braniti pojas u slamka kategoriji (52 kg) protiv Rouz Namajunas, neprikosnovena Valentina Ševčenko će u muva kategoriji braniti status prvaka protiv Brazilke Džesike Andraž.

Čitavu akciju sa Floride moći ćete da pratite u direktnom prenosu samo na televiziji Nova S.