„Ukradeni nokaut“ i kozačka odeća koju je nosio Usik

SK Fight 20. maj 202418:51 11 komentara

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik još jednom je oduševio bokserski svet. Pre 12 godina bio je olimpijski prvak, pre šest je bio apsolutni prvak u kruzer kategoriji (do 90,7 kg), a prethodne subote je u Rijadu postao prvi neprikosnoveni šampion teške divizije još od Lenoksa Luisa 2000. godine.

Fantastični borac sa Krima sada je na skoru 22-0, a mnogi misle da je umesto podeljene odluke sudija, Usik trebalo da pobedi nokautom u devetoj rundi. I zaista, veoma je teško pronaći opravdanje za odluku sudije Marka Nelsona.

U devetoj rundi Fjuri je bio potpuno dezorijentisan na nogama posle silovite kombinacije Usika, zadavao je Ukrajinac udarac za udarcem, ali sudija nije prekidao meč. Pravila su po ovom pitanju jasna – kada bokser ne može smisleno da se brani, a nije u nokdaunu, borba se prekida i zavodi kao tehnički nokaut.

Međutim, u čudnom raspletu situacije sudija Nelson ne samo da nije prekinuo borbu, već je (izuzetno sporo) brojao “Kralju Cigana”, kojeg je potom spasao gong za kraj runde.

POSLE BORBE USIK – FJURI

Borba Usika i Fjurija – pobeda Davida nad Golijatom

Fjuri je ljut: Usik je pobedio jer je Ukrajina u ratu

Fjuri izgubio, ali poslao Usika u bolnicu s teškom povredom!

Čudesni Usik posle preokreta i spektakla osvojio sve titule!

O ovome je u intervjuu koji je dao za “Fight Hub TV” govorio Aleksa Krasjuk, promotor Aleksandra Usika.

Mislim da je sudija spasao Fjruija poraza nokautom u devetoj rundi. To je trebalo da se dogodi. Osim toga, ja već godinama gledam i bodujem borbe i prilično sam precizan i bodovao sam sedam rundi za Aleksandra”, rekao je promotor Krasjuk.

Potom je rekao da Usikova vilica nije polomljena, kao što su mediji preneli posle borbe. U pitanju je lakša povreda vilice, za koju je potreban oporavak od oko nedelju dana. Usik je išao u bolnicu preventive radi.

Nema sumnje da će se u oktobru održati revanš. Usik je ikona trenutnim generacijama Ukrajinaca, idol deci. On je najpoštovanija ličnost iz sveta ukrajinskog sporta. I to je potpuno zaslužio jer je osvojio sve što je moguće”, izjavio je jedan od najbližih saradnika Aleksandra Usika.

Mnogo pažnje privukla je i odeća u kojoj je Usik bio tokom izlaska u ring.

Krasjuk je o tome govorio na sledeći način:

To je odeća kozačkih ratnika iz 17. veka. Bio je to prvi čovek države koji je i sam bio ratnik i vođa. Ako pogledate neke istorijske crteže Bogdana Hmeljnickog (ataman zaporoških Kozaka koji je vodio pobunu protiv Poljsko-litvanske unije), videćete da je Usikova odeća inspirisana onim šta je on nosio. Usik je sam otelotvorenje kozačkih ratnika. Ta kultura je u njegovom srcu. Ne radi se samo o odeći, već i o stanju uma”, objašnjava Usikov menadžer.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare