Vaga nije problem: Sve spremno za veliko finale UFC godine!

SK Fight 15. dec 202323:59 0 komentara
Kolbi Kovington
David Becker/Getty Images

Poslednja priredba koju je UFC spremio za 2023. godinu, biće po meri istinskih ljubitelja mešovitih borilačkih veština. Elitna promocija će u Paradajsu nadomak Las Vegasa organizovati događaj UFC 296, na kojem će se odlučivati o šampionima u dve kategorije.

Glavni program priredbe UFC 296 moći ćete da gledate u direktnom prenosu na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi. Prenos počinje u 04.00 po srednjoevropskom vremenu, a u zavisnosti od trajanja prethodnih borbi, glavni okršaj večeri trebalo bi da startuje oko 06.30.

UFC na SK Fight:

U petak je održano ceremonijalno vaganje, a svi protagonisti su zadovoljili potrebne „šampionske“ težine, pa bi, ukoliko ne bude nepredviđenih incidenata, u subotu uveče po lokalnom vremenu trebalo da vidimo sjajne borbe.

U glavnoj borbi večeri „na talonu“ će biti pojas velter kategorije (do 77 kg), koji od 2022. godine drži Britanac Lion Edvards. Momak iz Birmingema je u velikom iznenađenju „svrgnuo s trona“ Kamarua Usmana, a potom protiv istog rivala u revanšu i odbranio pojas.

Izazivač će mu biti kontroverzni Amerikanac Kolbi Kovington – javna ličnost poganog jezika, ali vrhunskih rvačkih veština u oktagonu. U prošlosti je „omiljeni borac Donalda Trampa“ u dva navrata napadao UFC zlato, ali oba puta mu se na putu isprečio nekadašnji šampion Usman. Hoće li to biti treća sreća za Kovingtona?

Dobićemo odgovor i na pitanje ko će biti novi vladar „muvaša“ – divizije do 57 kilograma. Brazilac Alešandre Pantoža je u seriji od četiri pobede, a naslov je osvojio u julu, kada je podeljenom odlukom sudija bio bolji od Brendona Morena.

Za prvu odbranu Pantoža je dobio zanimljiv zadatak. U pitanju je borac atraktivnog, ali često i nepromišljenog stila – Brendon Rojval. Posle pobeda nad Rožeriom Bontorinom, Metom Šnelom i Mateusom Nikolauom, momak iz Kolorada veruje da ima sve što je potrebno da postane novi šampion najlakše muške divizije u UFC.

U ostalim borbama glavnog programa videćemo sledeće izuzetno atraktivne duele:

perolaka kategorija (do 66 kg): Džoš EmetBrajs Mičel;

laka kategorija (do 70 kg): Toni FergusonPedi Pimblet;

velter kategorija (do 77 kg): Šavkat RahmonovStiven Tompson.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!