Veliki peh: Marina Raković ne ide na Evropsko prvenstvo

SK Fight 12. maj 202214:41 0 komentara
KK Omladinac

Crnogorski karate na 57. Evropskom seniorskom prvenstvu, od 25. do 29. maja u turskom Gaziantepu, predstavljaće 20 takmičara - 13 u borbama i sedam u katama, saopšteno je iz Karate saveza.

Crnogorska reprezentacija u Gaziantepu nastupiće sa značajno izmenjenim sastavom. U odnosu na prošlogodišnji šampionat u Poreču neće nastupiti Nenad Dulović, Mario Hodžić, Predrag Smolović i Andrija Fatić u muškoj, odnosno Ana Drašković, Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i Dragana Konjević u ženskoj konkurenciji. Nastup je uoči puta, zbog povrede, morala da otkaže i Marina Raković.

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće Matija Bojić (do 60), Ognjen Otašević (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Nemanja Mikulić, Lazar Kukuličić i Stefan Gojčević.

Privatna arhiva

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Anđela Ivanović (do 55), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68), dok će Jovana Stojanović nastupiti samo u ekipnoj konkurenciji.

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i deo tima sa Arijanom Kočanom i Kenanom Nikočevićem. U ženskoj konkurenciji kata tim nastupiće u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković i Džena Canović.

KSCG

Takmičare će u Gaziantepu predvoditi selektori Almir Cecunjanin i Žarko Raković u borbama, odnosno Milena Milačić i Tijana Popović u katama.

Čast crnogorskog karatea u Gaziantepu, osim takmičara, braniće i sudija Miodrag Radunović. Crnogorsku delegaciju predvodiće sekretar Veljko Brnović.

Mario Hodžić, Nikola Malović
Foto: KSCG

Podsećanja radi, na prethodnom šampionatu Evrope u Poreču crnogorski karatisti osvojili su dve medalje – muška ekipa u borbama srebrnu i Jelena Maksimović bronzanu. Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 11 medalja – dve srebrne i devet bronzanih.