„Želim da budem kao Habib – ima sve, a i dalje je skroman“

SK Fight 18. jul 202112:19 > 12:28 3 komentara
Islam Mahačev
Per Haljestam-USA TODAY Sports

Dagestanski borac Islam Mahačev želi da se bori sa Tonijem Fergusonom, čoveku koji ima istoriju komplikovanih odnosa sa Habibom Nurmagomedovom, Islamovim mentorom.

Mahačev (20-1 MMA, 9-1 u UFC) je upisao osmu uzastopnu pobedu, sabmišnom nad Tijagom Moizesom, i sada želi da se bori sa većim imenima.

Povezane vesti:

„Ako mi daju izbor, voleo bih da se borim sa Tonijem. Habib je trebalo da se bori s njime pet-šest puta, hajde to da završimo. Pokazaću Toniju da nije na Habibovom nivou. Ljudi ne razumeju kakav pritisak vrši Habib – ne mogu to tačno da vam objasnim, ali mislim da znate“, rekao je 29-godišnji Mahačev.

Trebalo je pet puta da se bore, mnogi su verovali da bi baš Ferguson mogao Nurmagomedovu da nanese prvi poraz, ali iz različitih razloga, do borbe nikada nije došlo.

Mahačeva mnogi smatraju Habibovim naslednikom, a njemu takve priče ne smetaju, naprotiv.

„Ako neko kaže da sam skoro kao Habib, saglasan sam sa time. Želim da budem kao Habib – on je veliki čovek, šampion je, ima mnogo novca i sve što poželi, a i dalje je skroman momak. Došao je u SAD bez porodice i ostao mesec-dva da nam pomogne. Nije uzeo nikakav novac. Došli smo u SAD, iznajmio je veliku kuću, automobile, sve je on platio. Ne mogu da vam objasnim Habiba – on radi mnogo takvih stvari, ali ne znaju svi za to“.