„Zombi“ posle poraza u depresiji: Ugojio se skoro 20 kg

SK Fight 1. feb 202119:15 0 komentara
Chan Sung Jung
Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Južnokorejski MMA borac Čen Sung Đung, poznatiji pod nadimkom „Korejski zombi“, jedan je od „najuzbudljivijih“ boraca perolake kategorije UFC (do 66 kg). Ipak, posle oktobarskog nastupa i teškog poraza od Brajana Ortege, imao je velikih problema sa samopouzdanjem i otkrio je da je bio u velikoj mentalnoj krizi.

„Ti-Siti“ Ortega je slavio jednoglasnom i ubedljivom odlukom sudija posle pet rundi, a Sung Đung je bio veoma nezadovoljan ishodom.

Ideja da je moja karijera doživela takav slom me je srušila na samo dno. Jeo sam bez kontrole mesecima, ugojio sam se do 85 kilograma“, ispričao je Čen Sung Đung, koji se takmiči u kategoriji do 66 kilograma.

Mislim da sam od udaraca imao prekid pamćenja. Ne sećam se ničega iz druge, treće i četvrte runde meča sa Ortegom“, rekao je „Korejski zombi“.

„Zombi“ ima 33 godine, a u profesionalnoj karijeri ima skor od 16 pobeda (6 KO, 8 sabmišna) i 6 poraza, od čega u UFC 6-3. Poznat je po svom neumoljivom i upornom stilu borbe, koji je u prošlosti rezultirao nekim fantastičnim preokretima.

Ortega je posle poraza nad korejskim borcem prvi izazivač za titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a priliku da dođe do pojasa protiv aktuelnog šampiona Aleksandra Volkanovskog imaće na priredbi UFC 260 27. marta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!