Maksimović za SK: Taj gol će se zauvek pamtiti…

Skener 23. maj 201812:32 > 12:35
sport klub

Nemanja Maksimović predstavlja primer kulturnog i lepo vaspitanog momka. Verom u sebe i napornim radom već je ostvario velike uspehe u karijeri. Za momka iz Banje Koviljače prethodna sezona bila je debitanska u španskom fudbalu, u dresu Valensije.

Iako nije mnogo igrao, ostavio je dobar utisak svaki put kada je bio na terenu. U utakmici Kupa Kralja protiv Las Palmasa postigao je i prvi gol za popularne Slepe miševe. Igrati za jedan od najvećih i najuspešnijih španskih klubova predstavlja čast, ali donosi i veliki pritisak.

„Došao sam iz perioda kada nisam igrao šest meseci. Nisam znao jezik. Trebalo mi je vremena i da se naviknem na novo okruženje. Španska liga je svet za sebe. Možda sam mogao da imam i malo veću minutažu, ali posle svega ipak mislim da mogu da budem zadovoljan prvom sezonom u Valensiji. Nisam preispitivao svoju odluku ni u jednom trenutku. Da opet imam mogućnost izbora, opet bih isto uradio“, počinje Maksimović za Sport klub.

Nemanja je stigao iz Astane, a prethodno je igrao za Domžale. Veliki korak napred u karijeri. Usledio je period adaptacije, borba za mesto u timu, upoznavanje sa sistemom rada novog trenera koji ga je koristio na više pozicija:

„Moja prirodna pozicija jeste da igram veznog igrača. Ove sezone me je trener koristio i kao desno krilo. Ako on to traži od mene, igraću koju god poziciju treba. Imam izuzetno jaku konkurenciju na mom mestu. Tu su kapiten ekipe Dani Pareho, Kondogbija, kojeg je lično trener doveo, a stigao je i Kokelan“.

Valensija je u većem delu ove sezone igrala agresivno, brzo i efikasno. Trener Marselinjo najzaslužniji je za rezultate koji su vratili optimizam i kod navijača da klub opet da može da bude konkurentan u borbi za vrh.

„Sa Marselinjom imam odličan odnos. On je trener koji zahteva da se uvek radi maksimalno posvećeno. Ako ste profesionalac, nećete imati problem sa njim“.

sport klub

Kada su u pitanju planovi za sledeću sezonu, Nemanja ima jasnu viziju:

„Razgovaraću sa ljudima iz kluba i videti šta je najbolje za mene i za Valensiju. Samo želim da igram u kontinuitetu“.

Iako je kao vrlo mlad napustio voljenu Crvenu zvezdu i srpski fudbal, Nemanja smatra da je u tom trenutku doneo pravu odluku.

„Kada sam ja bio u Crvenoj zvezdi, situacija je bila drugačija nego danas. Bilo je dosta problema. Mislim da sam napravio najbolji mogući potez u tom trenutku“.

Nemanja je predodređen za velika dela. Postigao je gol kojim je njegov tadašnji klub Astana prvi put obezbedio plasman u Ligu sampiona, a bio je strelac gola kojim je selekcija Srbije do 19 godina 2015. osvojila titulu prvaka sveta. Ne krije da svaki put oseti emociju kada se govori o toj utakmici sa Brazilom.

„To je sigurno najveći uspeh srpskog fudbala. Imao sam sreću da postignem gol koji će se zauvek pamtiti, ali i on je posledica dobrog rada cele ekipe i stručnog štaba i odlične atmosfere koja nas je krasila“, zaključio je Maksimović.

Kompletan razgovor sa Nemanjom Maksimovićem pogledajte u subotu od 18.15 u specijalnoj emisiji na Sport klubu 1.