Dolce vita

Skener 15. sep 201823:09 > 23:13
OSS

Tribine su bile pune. Navijača je bilo i na stepenicama. Na „here comes the boom“ svi su mahali rukama. Bez obzira na to kome bi poen pripao, čuo se aplauz. E, to je Svetsko prvenstvo.

Ivana Salapura

Subota je u Bariju bila prilično živahna. Sunce je peklo, ali je stari grad bio pun. Pun svatova. Bazilika Svetog Nikole bila je mesto na kome su se na večnu ljubav zakleli jednan Đuzepe i jedna Alena. Bilo je to „da“ koje je privuklo mnoge dobrote tog dana.

Organizatori planetarnog šampionata konačno su nešto i „organizovali“. Otvorena je i druga tribina u hali Palaflorio. Zainteresovanih je bilo i za više od toga na meču između Srbije i Tunisa. Iako se nije očekivao atraktivna utakmica. Naprotiv, predviđalo se da će poslednji poen biti odigram na 80. minutu od početka utakmice.

Ali… Debitanti na planetarnom šampionatu nisu uspeli da se izbore sa tim očekivanjima. Prvi put u startnoj postavi našči su se Kostić, Okolić, Krsmanovć, Katić, Luburić i već iskusni Kovačević i Rosić. Ipak, izgubljen set trebalo bi da im donese dobitak na duže staze.

Kada su se na terenu, pak, našli prekaljeni Podraščanin, Lisinac, Jovović i Ivović, stvari su došle na svoje messto. Mada su se Tunišani borili, nisu mogli protiv „čistog kvaliteta“.

Čim se uđe u utakmicu malo opuštenije ovakve stvari se dešavaju. Ipak, najbitnije je da smo izvukli tri boda. Na prethodnim utakmicama ovde, oni nisu ovako igrali, nisu ovako izgledali. To i rezultat pokazuje. Protiv nas su bili dobri, ali dok god nam jeprva postava u terenu, bolji smo od njih. Bitna je situacija u glavi i da li smo spremni ili ne. Čim nismo onda je ovo rezultat„, rekao je Ivović.

Navijala je publika mahom za Tunišane, pošto je želela zanimljiviji meč, ali nije mogla da ostanne imuna i na majstorije srpskih odbojkaša.

FIVB

Spektakl je nastavljen utakmicom između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. S pravom, pošto su se susreli favoriti za svetsku titulu. Bilo je navijača i jednih i drugih i to vatrenih. Ruskinje su se dičile u tradicionalnim nošnjama, Amerikanci navijačkim sposobnostima.

Već od početka je sve „prštalo“. U transu je reagovala publika na svaki potez. Pevale su se nacionalne pesme, podržavali su se mezimci, zviždalo se rivalima. Dah Svetskog prvenstva konačno je stigao do Barija. Reklo bi se iz daleke Firence, pošto se navijalo i za domaću reprezentaciju koja se tamo takmiči.

A mi smo krenuli baš ka Firenci. I dalje od toga, nazad kući. Još pod utiskom te mondijalske atmosfere i „slatkog života“ koji se živi u Italiji.

Vi ostanite uz Sport Klub, na kome ćete moći da pratite sve mečeve sa planetarnog šampionata u Italiji i Bugarskoj.