Braun i Bel konačno na Superboulu – ali ne sa Stilersima

NFL 4. feb 202112:18 > 05. feb 2021 15:59 3 komentara
Antonio Braun, Livion Bel
Justin Berl/Getty Images

Tri B (Ben Rotlisberger, Livion Bel i Antonio Braun) nikada nisu krili ambicije u Superboulu kada su svi bili članovi organizacije Pitsburg Stilersa. Ali, na Rotlisbergerovu žalost, dvojica njegovih bivših saigrača igraju na ovogodišnjem Superboulu, a on nije.

Kada je ova sezona počela, Bel je bio startni raning bek Njujork Džetsa. Braun je bio slobodan agent, sa suspenzijom na osam mečeva zbog problema van terena, koja datira još od prošle sezone. A završiće se sa sa obojicom na Superboulu LV, na različitim stranama.

Superboul LV

I to bi bilo teško zamisliti, eto da je to neko pomenuo u 12. nedelji, kada su se Tampa Bej Bakanirsi i Kanzas Siti Čifsi prvi put sreli ove sezone. Braun je potpisao jednogodišnji ugovor sa Baksima tek u oktobru, dok je Bel izabrao Čifse umesto Majami Dolfinsa, pošto su ga se Džetsi odrekli u ranom delu sezone. Stilersi su u tom trenutku imali skor 11-0 i bili su na čelu Američke fudbalske konferencije.

I Bel i Braun su ograničeno trenirali na prvim treninzima u sredu. Brauna muči povreda kolena zbog koje je propustio finale Nacionalne fudbalske konferencije, dok Bel ima problem sa preponama. Uprkos tome što se očekuje da će obojica igrati, Braun nije želeo mnogo da otkriva o svom statusu za nedelju.

Bio sam na treningu, prolazili smo kroz detalje. Nastavljam da upirem strelu kako se nedelja nastavlja“, rekao je Braun tokom virtuelnih brifinga pred Superboul.

Kada je upitan šta bi moglo da ga spreči da zaigra na toj utakmici, s obzirom na njenu veličinu, Braun je odgovorio:

Samo sam fokusiran na pripremu za utakmicu. Nisam zabrinut oko toga šta sve to obuhvata“.

Antonio Braun
Kevin C. Cox/Getty Images

Posle burnih godinu i po dana koje je imao. Braun će konačno ponovo igrati na Superboulu. U tom periodu je primorao Stilerse da ga trejduju u Rejderse, kojima je bilo potrebno manje od šest meseci da ga se odreknu pošto je insistirao na tome da nosi izanđalu opremu, a imao je i agresivni okršaj sa glavnim trenerom i generalnim menadžerom. Potom se zadržao samo 11 utakmica u Petriotsima posle optužbi da je seksualno zlostavljao bivšu sararnicu, a potom joj je i pretio kada je svoju priču objavila u medijima. Njegova suspenzija je završena u oktobru, a tada ga je Tom Brejdi doveo u Tampu. Sada Braun ima šansu da postane osvajač Superboula.

Braun mora da se zahvali Brejdiju na drugoj šansi koju je dobio u NFL, iako on svoj boravak u Baksima ne vidi kao novi početak. Više gleda na to kao rezultat svo vrednog rada na putu ka oporavku i izbegavanju nevolja, na čemu je „izuzetno zahvalan“. Barem je to reč koju je konstantno ponavljao u sredu.

Želim da moja zaostavština bude takva da budem momak koji je istrajan, koji se nikada nije predao, bez obzira na sve što je bilo protiv njega, bez obzira na mržnju. Klinac iz šeste runde iz centralnog Mičigena koji se nije predao. Momak koji je imao volju šampiona“, otkrio je Braun.

Mogao bi da postane šampion, i to Superboula, ali će takođe morati da se izbori sa pitanjima koje je izbegavao u sredu. Ona neće nestati.

Slično kao Braun, Bel je napustio Pitsburg pre dve sezone. U poređenju sa bivšim saigračem, Belove poslednje dve godine su drugačije. Propustio je sezonu pre zbog problema sa ugovorom, a potom je potpisao za Džetse. Na kraju je dobio manje novca tako, nego što su mu Stilersi prvobitno ponudili, ali Bel ne žali zbog propuštanja sezone.

Livion Bel
Jamie Squire/Getty Images

Apsolutno ne“, rekao je Bel u utorak kada je upitan da li bi uradio nešto drugačije sada nego tada, „Ne žalim zbog toga. Napravi sam korak nazad i shvatio šta želim“.

Od dolaska u Kanzas Siti, postao je igrač za posebne akcije u Čifsima, ali 28-godišnji raning bek kaže da je srećan u novom timu i uzbuđen pred svoj prvi Superboul.

Rekla bi se da je ovo zanimljiva sezona za mene, jedna od više intrigantnijih. Kada sam započeo sezonu bio sam u Njujorku, na neki način sam vodio borbu sa svime što se dešavalo tamo. Nije funkcionisalo iz kojegod razloga. Na kraju sam došao ovde i od prvog dana sam sve zavoleo. Srećan sam tu gde sam i zadovoljan kako sezona protiče. Sada samo treba da je završimo pobedom na Superboulu“, kaže Bel.

Bel je imao mnogo uspona i padova tokom 18 meseci u Džetsima, sa kojima je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 52,5 miliona dolara. Nikada nije kliknuo sa Adamom Gejzom, koji se protivio njegovom dovođenju, a nije ni uspeo da bude toliko produktivan kao kada je bio zvezda u Stilersima.

I Braun i Bel su nekada bili zvezde u Stilerima, samo jedan može da osvoji Superboul, pa ko će to od njih dvojice uspeti?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare