Čuveni dr Popović: Kad još čuju da imam olimpijsko zlato…

Skener 9. jun 202412:00 4 komentara
Novak Đoković, Nebojša Popović
Privatna arhiva

Doktor Nebojša Popović, legenda banjalučkog Borca i jugoslovenskog rukometa već 17 godina živi i radi u Dohi iz koje mu se ne ide, a čini se da ga i Katarani ne daju jer svi drugi njegovi vršnjaci su već odavno u penziji.

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Razgovarao Sabahudin Topalbećirović

Doktor Popović još uvek ima i svoju poziciju i svoje mesto u klinici „Aspetar“ u Dohi.

„Izgleda da sam ostavio dobar trag, imaju poštovanje prema meni i ne diraju me. Ja sam im zahvalan jer ovaj “moj put” ne bi bio tako veliki da nije bilo Dohe i Katara i zato je naše poštovanje uzajamno. Danas više radim kao novinar i urednik sam časopisa “Aspetar Sport Medicine Jurnal” koji izlazi već 12 godina, otprilike šest izdanja godišnje. Ponosan sam i na 2000 stranica knjiga: Aspetar Sport Medicine Collection, Sport Medicine, Sport traumatologie i Football Medicine“, objašnjava doktor Popović.

POPULARNO NA PORTALU

„Procureo“ plan: Šta nam govore imena na Terzićevoj tabli

Mitrogol: Ovo je privilegija, nećemo da stanemo

Novak bi ovo i s pokidanim meniskusom dobio…

Teške reči predsednika Partizana Mijailovića o Čoviću

Vraćajući se u godine kada je napustio Banjaluku i otišao u Belgiju, kaže da mu je ta zemlja pružila utočište.

„Nije bilo lako doći na nivo koji sam imao u Jugoslaviji. Život donosi padove i uspehe i brzo sam našao posao a onda sam bio i doktor fudbalskog kluba Lijež. Mnogo mi je pomogao Tomislav Ivić i to ne mogu da zaboravim“, naglašava Popović.

U Dohu je stigao 2007. godine kada je dobio poziv da bude jedan od vodećih doktora u novootvorenoj klinici za ortopediju i medicinu sporta. To je sportsko medicinski kompleks danas od 2,5 miliona kvadratnih metara.

„Taj poziv uz uslove koje sam dobio nije se mogao odbiti i eto već 17 godina sam u Dohi,“ smatra doktor naglašavajući da je Katar danas čudo prepoznato u svetu jer su imali, prema njegovom mišljenju, tri državna projekta: ulaganje u obrazovanje, zdravstvo i sport.

Nebojša Popović, Šakil O Nil
Privatna arhiva

„Svi znamo šta se dešavalo i šta će biti još u budućnosti ali za mene je veliki trenutak bio Svetsko prvenstvo u rukometu 2015. godine a šta je sve zemlji i nama koji ovde radimo donelo Svetsko prvenstvo u fudbalu iluzorno je i govoriti“, tvrdi naš sagovornik.

Nedavno je kao predstavnik klinike „Aspetar“ potpisao ugovor sa Medicinskim fakultetom u Beogradu što smatra dobrim potezom i za jednu i za drugu stranu. Doktor Popović ističe da su vrata „Aspetara“ otvorena svima.

„Fakultet u Beogradu ima dugu tradiciju i saradnja će koristiti i fakultetu i nama. Naravno da imamo u planu i u drugim gradovima bivše Jugoslavije. U Bosni pre svega jer ja sam Bosanac i sve što zbližava ja sam spreman da uradim“, ističe.

Doktor Popović je bio gost Drugog međunarodnog simpozija o sportu SIMPOSAR u Sarajevu još 2013. godine. Danas, kaže da je srećan jer vidi da je to veliki sportski događaj koji takođe približava ljude, te da bi voleo da ponovo dođe u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Vlada Divac, Nebojša Popović, Danijel Šarić
Privatna arhiva

Na kraju je istakao da mu je olimpijsko zlato iz Minhena, uz titulu prvaka Evrope sa Borcem, najdraži sportski trenutak.

„Ko god je dolazio ovde, bilo kakva delegacija imali su respekt prema Kataru, „Aspetaru“, meni kao lekaru ali kada znaju da ste osvajač olimpijske medalje onda postaje sve drugačije i mnogo ste veći u očima tih ljudi. Ja sam imao zadovoljstvo da budem sa Đokovićem, Šakilom O’Nilom, Nejmarom i ponavljam sport zbližava ljude,“ zaključio je na kraju razgovora dr Popović uz veliki pozdrav za Sport Klub koji, kako kaže, redovno prati u Dohi.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare